Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφιος για ακόμα μία θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Κάλλιστος Διακογεωργίου από τη Ρόδο

Την υποψηφιότητα του Κάλλιστου Διακογεωργίου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Ο κ. Διακογεωργίου, επιχειρηματίας-κατασκευαστής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων, με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλούσια ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019:

«Η νέα πρόσκληση του Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετέχω εκ νέου στις νέες περιφερειακές εκλογές του Νοτίου Αιγαίου, ανήμερα των γενεθλίων μου στις 08-10-2023, είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που κατά τις προηγούμενες θητείες μου εμπιστεύτηκε αρχικώς αρμοδιότητες του Πολιτισμού και κατόπιν τον τομέα της Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Με έργα και πράξεις αποδεικνύει κάθε μέρα το πόσο οργανωτικός είναι για όλα τα νησιά του Ν Αιγαίου. Μαζί του, έχω διδαχτεί πολλά και πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω για τους συνανθρώπους μας.

Φίλε Γιώργο Χατζημάρκο, σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που έχεις στο πρόσωπό μου και σου υπόσχομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο δυνατά μαζί με τους συναδέλφους μου για το καλό όλων των κατοίκων των νησιών μας.»

 

Βιογραφικό

Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου ασχολείται με τις οικοδομικές επιχειρήσεις, στον κατασκευαστικό  τομέα και είναι Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων.

Υπηρέτησε για 20 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού από διάφορες θέσεις και αρμοδιότητες στον Δήμο Ρόδου.

Μεταξύ αυτών, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ, Πρόεδρος του ΔΟΝΑ, Πρόεδρος σχολικών επιτροπών και παιδικών σταθμών. Κατά τη θητεία του στον Δήμο, διοργάνωσε πολλά αθλητικά γεγονότα, ένα σημαντικό εξ αυτών την οργάνωση της ολυμπιακής φλόγας στη Ρόδο που του ανέθεσε η Ολυμπιακή Επιτροπή.

Είναι διοικητικό μέλος στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε Πρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο .

Είναι διοικητικό μέλος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, Πρόεδρος στην Επιτροπή για θέματα ασφάλειας και εξάλειψης και στην Επιτροπή ΜΜΕ-ΤΥΠΟΥ και Δημοσίων Σχέσεων.

Εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019.

Είναι παντρεμένος με την Θέκλα Διακογεωργίου Αδαμάκη και έχει τρία παιδιά.