Ξεκινούν για το 2023 οι εκδηλώσεις Οινικής & Γαστρονομικής εμπειρίας των ξενοδοχείων Apollo Hotels
Τουρισμός

Ξεκινούν για το 2023 οι εκδηλώσεις Οινικής & Γαστρονομικής εμπειρίας των ξενοδοχείων Apollo Hotels

Ξεκινάει ο τέταρτος κύκλος των ετήσιων εκδηλώσεων οινικής και γαστρονομικός εμπειρίας “Food & Wine Pairing Degustation Events 2023” των ξενοδοχείων Apollo Hotels.

Οι εκδηλώσεις οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας είναι ένα εμπνευσμένο πάντρεμα κρασιού και φαγητού με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου από όλο τον κόσμο την ποιότητα και τις ποικιλίες  του ελληνικού αμπελώνα αλλά και την δημιουργική ελληνική κουζίνα. Αποτελούν πλέον θεσμό των ξενοδοχείων Apollo από το 2019, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους οινόφιλους επισκέπτες και πελάτες του ξενοδοχείου, όσο και από τους Έλληνες Οινοπαραγωγούς.

 

Διοργανώνονται με την επιμέλεια και την καθοδήγηση του διακεκριμένου οινοχόου Ανδρέα Ματθίδη  Dip WSET, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ), εισηγητή για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC και Συμβούλου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών στην Β.Σ. Καρούλιας και το πρόγραμμα για το 2023 περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

  • 24/6 Κτήμα Αβαντίς – Εύβοια
  • 14/7 Ορεάλιος Γη – Κεφαλονιά
  • 28/7 Anhydrous – Σαντορίνη
  • 10/8 Novus – Μαντινεία
  • 25/8 Κτήμα Σιγάλας – Σαντορίνη
  • 15/9 Κυρ Γιάννη – Νάουσα / Αμύνταιο
  • 30/9 Ούζο / Τσίπουρο

 

 

Σε κάθε εκδήλωση οι σεφ των ξενοδοχείων, Γιώργος Καμπουράκης Head chef,  Νίκοs Καραβάκη Chef à la carte, Μιχάληs Χρυσοβέργηs Pastry chef με την ομάδα τους, δημιουργούν μοναδικά εμπνευσμένα πιάτα που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του κάθε κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία! Την  παρουσίασή των επιλεγμένων κρασιών  στο κοινό υποστηρίζουν  ο Sommelier του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Ευκαρπίδης και ο Maître d hôtel Στέλιος Βορβολάκος, με την ομάδα του service.

Οι εκδηλώσεις έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και απαιτείται κράτηση στην reception του ξενοδοχείου. Απευθύνονται όχι μόνο σε πελάτες του ξενοδοχείου αλλά σε κάθε λάτρη του κρασιού και της γαστρονομίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o κ. Νίκος Πορτοκαλλάς, διευθυντής του ξενοδοχείου Apollo Blue:

«Στα ξενοδοχεία Apollo Hotels η προώθηση του Ελληνικού κρασιού και της Ελληνικής γαστρονομίας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας και της εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας.  Ξεκινήσαμε δημιουργώντας την κάβα μας όπου στις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενείται μια  συλλογή κρασιών που προβάλλει την παραγωγή των καλύτερων αμπελώνων σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίσαμε με την καθοδήγηση  του Ανδρέα Ματθίδη από το 2019, με τις εκδηλώσεις “Food & Wine Pairing Degustation Events” και η  ανταπόκριση στις εκδηλώσεις αυτές τόσο των πελατών  του ξενοδοχείου μας όσο και των οινόφιλων γενικότερα, μας έδωσε  την έμπνευση να δημιουργήσουμε από φέτος ένα wine bar, ανοιχτό σε όλους  και αφιερωμένο στο ποιoτικό ελληνικό κρασί.  Στο καινούργιο wine bar μας που λειτουργεί στην βεράντα του ξενοδοχείου Apollo Blue με εξαιρετική θέα,  οι λάτρεις του κρασιού μπορούν απολαύσουν τα εξαιρετικά κρασιά της κάβας μας, με την συνοδεία finger food, τυριών & αλλαντικών.  Σας περιμένουμε».

Πηγή  money-tourism.gr