Αστυνομικό

Κως: Μεταβαίνει τώρα στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια

Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά σήμερα Σάββατο για την εξαφάνιση της 27χρονης στην Κω, με τις ελληνικές Αρχές να επεκτείνουν το πεδίο που θα ψάξουν τόσο στα χωριά Μαρμάρι και Τιγκάκι όσο και γύρω από τα σπίτια της κοπέλας και του άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Στις νέες έρευνες συμμετέχουν 15 πυροσβέστες, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, εθελοντές, δύο σκύλοι ανιχνευτές και drones, καθώς εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο για την εξαφάνιση της 27χρονης στην Κω. Ενδέχεται να μεταβεί και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ.

Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και βοηθούν τις έρευνες, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστούν από την κακοκαιρία που σαρώνει ήδη τη χώρα. Πάντως, οι Αρχές θα επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους και στα σπίτια της 27χρονης και του άνδρα από το Μπαγκλαντές που συνελήφθη και κατηγορείται για την αρπαγή της.

Συγγενείς και φίλοι της 27χρονης την αναζητούν μέσω social media

«Γεια σε όλους, το αφήνω εδώ καθώς ίσως κάποιος έχει δει αυτό το κορίτσι στο Bodrum. Υπάρχει πιθανότητα να την απήγαγαν από την Κω. Αγνοείται από τις 12.06.2023, τελευταία γνωστή τοποθεσία Μαρμάρι στην Κω. Η Anastazja Rubi nska είναι 27 ετών, έχει ξανθά μαλλιά, καστανά μάτια και έχει ύψος περίπου 169 εκατοστά. Έχει ένα σημάδι από κάψιμο στο χέρι», αναφέρουν σε ανάρτησή τους.

 

 

«Την είδα πριν χαθεί…» -Σημαντική μαρτυρία για την 27χρονη αγνοούμενη

Η 27χρονη κοπέλα έφτασε στην Κω πριν από έναν μήνα και δούλευε στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της στην περιοχή Μαρμάρι.

 

 

Κως -Μητέρα 27χρονης αγνοούμενης: «Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου έχει απαχθεί»

Μία σημαντική μαρτυρία έφθασε στο Τούνελ αναφορικά με την αγνοούμενη.

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Το μαγαζί που δουλεύουμε είναι από το ξενοδοχείο της κοπέλας γύρω στα 500 μέτρα.

Ήρθε μόνη της εδώ, πήρε το κρασάκι και κάτι άλλα πράγματα και κάθισε έξω. Έκατσε περίπου ένα 20λεπτο».

«Στην κάμερα του μαγαζιού φαίνεται ότι ο άνδρας από το Μπαγκλαντές την πήρε»

Σχετικά με τον άντρα που έχει συλληφθεί με καταγωγή από το Μπαγκλαντές περιέγραψε η μάρτυρας: «Αυτός είναι πολλά χρόνια εδώ πέρα. Πιο πολύ σε κτήματα δούλευε. Από την κάμερα του μαγαζιού είδαμε ότι ο συγκεκριμένος την πήρε έξω από το μαγαζί». Και συμπλήρωσε: «Όταν έφυγαν ήταν μόνο αυτός με την κοπέλα».

Ειδικά με την κοπέλα που αγνοείται σημείωσε η μάρτυρας στο Τούνελ ότι δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που είχε φθάσει η 27χρονη στο νησί της Κω και δούλευε πρώτη φορά στο ξενοδοχείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 27χρονη κοπέλα έφτασε στην Κω πριν από έναν μήνα και δούλευε στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της στην περιοχή Μαρμάρι.

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε το κρασάκι της. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Στο δρόμο καθόταν στην περίφραξη επάνω», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συναντήθηκε σε ένα μίνι μάρκετ της περιοχής με μια παρέα ανδρών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Τότε ήταν που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον ομοεθνή σύντροφο της και του είπε ότι θα την επιστρέψει κάποιος με την μηχανή. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ.

«Πρώτη φορά είχε έρθει στο μαγαζί. Ήρθε ψώνισε από εδώ σηκώθηκε και έφυγε. Στο μαγαζί ήρθε μόνη της τώρα μετά τι έκανε, πως έφυγε, δεν ξέρω. Πάντως με κάποιον έφυγε», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ.

Η σύλληψη του 32χρονου

Αμέσως μετά την δήλωση της εξαφάνισης της, η αστυνομία έφτασε γρήγορα στα ίχνη των ανδρών με τους οποίους συναντήθηκε στο μίνι μάρκετ. Ένας 32χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στις Αρχές, ο άντρας από το Μπαγκλαντές είχε ερωτική επαφή με τη γυναίκα, ενώ στη συνέχεια την άφησε στο σημείο όπου αυτή είχε δώσει ραντεβού με το σύντροφό της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι βρέθηκαν ίχνη πάλης στο σώμα ενός αλλοδαπού που φέρεται να συναντήθηκε με την 27χρονη μαζί με τον 32χρονο και άλλους αλλοδαπούς.

Όμως από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε. Το δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του ήταν ότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό το οποίο αγοράστηκε μετά την εξαφάνιση της 27χρονης. Έτσι, η αστυνομία τον συνέλαβε για αρπαγή. Κάτι για το οποίο είναι σίγουρη και η μητέρα της Αναστάζιας.

Η μητέρα 27χρονης αγνοούμενης δήλωσε: «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη».

Πηγή Real.gr