Καστελλόριζο Τούρκοι επιχείρησαν να εμβολίσουν πλωτό του Λιμενικού Διώκονται σε βαθμό κακουργήματος
Αστυνομικό

Καστελλόριζο: Τούρκοι επιχείρησαν να εμβολίσουν πλωτό του Λιμενικού Διώκονται σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον δύο Τούρκων, ηλικίας 25 και 31 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να εμβολίσουν με το ταχύπλοό τους σκάφος του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τρίτης. Το επεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά του Καστελλόριζου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Οι δύο Τούρκοι, που κρατούνται και σήμερα Παρασκευή θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια Ρόδου, κατηγορούνται για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Τρίτης, όταν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου που κινούνταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από το Καστελλόριζο

Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο πλωτό, έσπευσαν στο σημείο. Έκαναν χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων και ζήτησαν από τους επιβάτες του ταχύπλοου να σταματήσουν. Εκείνοι αγνόησαν τις εντολές. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια κινήθηκε επικίνδυνα και αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Τότε οι λιμενικοί έριξαν βολές σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες Τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Πηγή enikos.gr