Τραγουδώντας τη μεγάλη οθόνη με την Ορχήστρα των Κυκλάδων στη Ρόδο
Εκδηλώσεις

Τραγουδώντας τη μεγάλη οθόνη με την Ορχήστρα των Κυκλάδων στη Ρόδο

Η «Ορχήστρα των Κυκλάδων» και πάλι στη Ρόδο!
Η εξ αναβολής συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 9μ.μ. στο Αίθριο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο).
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ορχήστρα των Κυκλάδων, σας προσκαλούν σε μια βραδινή βόλτα στον κόσμο του κινηματογράφου.
Στη συναυλία με θέμα «Τραγουδώντας τη Μεγάλη Οθόνη», ένα σύνολο 25 μουσικών – τραγουδιστών, κάτω από το φως της πανσελήνου, θα μας θυμίσει μουσικές και τραγούδια από αξέχαστες ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά.
Οι μουσικές των NinoRota, EnnioMorricone, HenryMancini, GoranBregović, VictorYoung, αλλά και δικών μας δημιουργών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Καραΐνδρου κ.ά., θα μας χαρίσουν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό βράδυ.
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Κυπουργός
Συμμετέχει η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και η Παιδική Χορωδία Amabile του επικοινωνιακού & μορφωτικού ιδρύματος της Ι. Μ. Ρόδου.
Διδασκαλία: Μιχάλης Καλαεντζής
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
Ρόδος – Αίθριο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου
Είσοδος ελεύθερη – Ώρα προσέλευσης κοινού: 20:30

“Η Ορχήστρα των Κυκλάδων” Ορχήστρα των Κυκλάδων επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από μια περίοδο παρατεταμένης απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε στις 2 Οκτώβρη του 2022 στην Ερμούπολη της Σύρου στο θέατρο Απόλλων, αλλά και μετά την αναβληθείσα συναυλία στις 15 Οκτώβρη 2022, εδώ στη Ρόδο, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Έβαλε …πλώρη από την Ερμούπολη και βρίσκεται ήδη στη Ρόδο από τις πρωινές ώρες σήμερα με ένα σύνολο 25 μουσικών – τραγουδιστών και με τον ιδρυτή της Nikos KypourgosΝίκο Κυπουργό.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ, Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο) με ένα ρεπερτόριο από μουσικές και τραγούδια από αξέχαστες ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά: Μουσικές των Nino Rota, Ennio Morricone, Henry Mancini, Goran Bregović, Victor Young, αλλά και Ελλήνων δημιουργών όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Καραΐνδρου κ.ά
Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από τον Νίκο Κυπουργό και μια ομάδα 25 μουσικών και τραγουδιστών που ζουν όλοι και όλες στη Σύρο.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στη Σύρο, στις Κυκλάδες και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Διονύσης Σαββόπουλος, κ.ά.
Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, το ΚΘΒΕ καθώς και με πολλούς πολιτιστικούς φορείς στην Αθήνα και την Περιφέρεια.
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την τελευταία συναυλία της ορχήστρας στο θέατρο Απόλλων στις 2 Οκτωβρίου 2022, στην Ερμούπολη της Σύρου.