Δωδεκάνησα

Κάρπαθος: Ξύπνησε από το κώμα ο 11χρονος που έπεσε με το ποδήλατό του

Η ανάρτηση της μητέρας με τα ευχάριστα νέα

Έπειτα από τέσσερις ημέρες αγωνίας για την οικογένεια του μικρού μαθητή που χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας από το ποδήλατο στην Κάρπαθο, ο 11χρονος ξύπνησε από το κώμα με την κατάσταση της υγείας του να είναι πλέον σταθερή.

Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του 11χρονου που βρισκόταν διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Παίδων Αγλαία Κυριακού, έγιναν γνωστά από την ίδια την μητέρα του παιδιού.

Με ανάρτηση της η μητέρα του μαθητή έγραψε ότι ο γιος της ξύπνησε από το κώμα και είναι καλά, μην παραλείποντας ταυτόχρονα να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο παιδί της.

Όπως αναφέρουν τα karpathiakanea.gr, η μητέρα του μετέδωσε τα ευχάριστα νέα στα social media, γράφοντας για την θετική εξέλιξη της υγείας του παιδιού της ανακουφισμένη και ευγνώμων από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που στάθηκε πάνω από το παιδί της στις δύσκολες αυτές ώρες.

«Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις προσευχές, ο Θεός μάς άκουσε και έκανε το θαύμα του! Ο Μανώλης ξύπνησε και είναι καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και το προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου που έδωσαν τεράστια μάχη για το παιδί μου. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, να σας έχει ο Θεός πάντα καλά».

Πως έγινε το ατύχημα στην Κάρπαθο

Το 11χρονο παιδί έκανε βόλτα με το ποδήλατο του την περασμένη Δευτέρα (29.5.2023) όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.

Μην έχοντας τις αισθήσεις του το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο ΓΝ Καρπάθου και στη συνέχεια επειδή η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα όπου διασωληνώθηκε κατευθείαν στην ΜΕΘ του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Οι γιατροί προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στον μικρό μαθητή και στη συνέχεια παρακολουθούσαν την κατάσταση της εξέλιξης της υγείας του. Ευτυχώς ο 11χρονος μαθητής σήμερα ξύπνησε από το κώμα, έχει επαφή με το περιβάλλον και πλέον οι γιατροί αναμένουν να καλυτερεύσει σταδιακά η υγεία του.