Ρόδος: Αυτός είναι ο 26χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από κεραυνό ενώ κολυμπούσε
Αστυνομικό

Ρόδος: Αυτός είναι ο 26χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από κεραυνό ενώ κολυμπούσε (Φωτο)

 

Ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας, Σκοτ Σέντον έχασε τη ζωή του στη Ρόδο όταν χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ κολυμπούσε.

Η σύντροφός του, κατέγραψε το συγκλονιστικό συμβάν.

Ο νεαρός Βρετανός τουρίστας, παρά τις εκκλήσεις των άλλων λουόμενων που βρίσκονταν στην παραλία της Αγίας Αγάθης στη Ρόδο, δεν βγήκε από τη θάλασσα όταν άρχισε να αγριεύει ο καιρός, και δυστυχώς, ο κεραυνός τον έβαλε κυριολεκτικά σημάδι, αφού έπεσε πάνω του και τον σκότωσε.

Ο νεαρός χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που κολυμπούσε

Η σύντροφός του, η οποία βρισκόταν στην ακτή, κατέγραψε στο κινητό της τηλέφωνο τη στιγμή που τον χτύπησε ο κεραυνός και το υλικό βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών. Οι γονείς του 26χρονου νεαρού ζουν μόνιμα στην Ρόδο τα τελευταία χρόνια κι έχουν κάνει και επενδύσεις στον τουρισμό, ενώ και ο ίδιος βρισκόταν πολύ συχνά στο «νησί των Ιπποτών».O 26χρονος Βρετανός που βρήκε τραγικό θάνατο από κεραυνό στη Ρόδο

Ο 26χρονος Σκοτ Σέντον ήταν δεινός αθλητής και του άρεσε πολύ το SUP. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο real estate, μιλούσε ελληνικά και ήταν τακτικός επισκέπτης στο σπίτι της οικογένειάς του, που δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη.

Η αγαπημένη του Ρόδος, έμελλε να γίνει τόπος μαρτυρίου

Αυτόπτης: «Έλεγα σε άλλον λουόμενο, να του πούμε να βγει μην τον χτυπήσει κεραυνός;»

«Περίπου 10 λεπτά που ήμουν στον μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή, κεραυνούς γύρω γύρω. Είπα σε ένα φίλο μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός;», είπε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο MEGA, ο οποίος δυστυχώς «έπεσε μέσα» στην πρόβλεψή του.

H τραγική είδηση θανάτου του 26χρονου Βρετανού τουρίστα, που χτυπήθηκε από κεραυνό, σοκάρει την κοινωνία της Ρόδου

Πρόκειται για τον Scott Aaron Seddon, σύμφωνα με την Daily Mail, ο οποίος πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από ηλεκτροπληξία, καθώς τον χτύπησε κεραυνός ενώ κολυμπούσε.

Ένας οικογενειακός φίλος ανέφερε στη MailOnline: «Μίλησα με τον μπαμπά του και μου είπε ότι ο Scott είχε πάθει ηλεκτροπληξία.

Και πρόσθεσε: «Η αδερφή του πέταξε εκεί χθες το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Scott ήταν ένας υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής.

«Ζούσε στην Ελλάδα με την οικογένεια και μιλούσε ελληνικά. Του άρεσε εκεί, αλλά τώρα πηγαινοέρχονται. Επισκέπτονται εκεί το εξοχικό και μένουν εδώ τώρα». Ο Σέντον πέθανε στο σημείο παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν.

Ο Βραζιλιάνος Wander Machado δήλωσε στην Rodiaki: «Κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στη σανίδα, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μοβ.

«Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβώ στην ακτή». Έγινε αντιληπτό ότι άλλοι τουρίστες είχαν προτρέψει τον άνδρα να φύγει από το νερό όταν αντιμετώπισε δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα του και άλλοι παραθαλάσσιοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια αφού τον χτύπησε κεραυνός.

Στη συνέχεια ανασύρθηκε από το νερό από όσους βρίσκονταν στην παραλία και ήταν «ακόμη ζωντανός», σύμφωνα με μάρτυρες.