Από αδεσποτάκι στη Ρόδο, παράνυφος σε γάμο στην Αυστρία
Κοινωνία Ρόδος

Από αδεσποτάκι στη Ρόδο, παράνυφος σε γάμο στην Αυστρία

 

Και κάθε φορά που αυτό συμβαίνει, η ικανοποίηση που νιώθουν οι εθελοντές είναι τόσο σημαντική που τους γεμίζει δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο και επίπονο -πολλές φορές- έργο τους.

Ο απώτερος σκοπός των εθελοντών που φροντίζουν αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι να τα βοηθήσουν να βρουν ανθρώπους ικανούς να τους προφέρουν την αγάπη και την ασφάλεια που τους αξίζει.

Αυτή την ικανοποίηση την αισθάνθηκε προσφάτως ο Γιώργος Κρητικός, υπεύθυνος για τις διασώσεις και τις περισυλλογές των ζωών και διαχειριστής της σελίδας στο Facebook «Κυνοκομείου Ρόδου-Σύλλογος Φιλοζωικής» όταν κατάφερε να βρει οικογένεια στον Δήμο, ένα από τα σκυλάκια που φιλοξενούσε στο καταφύγιο.

Όπως περιγράφει στο pet-in.gr ο κ. Κρητικός, ο Δήμος μαζί με τα αδελφάκια του βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα όταν ήταν κουτάβια και κατέληξαν στη συνέχεια στο Κυνοκομείο Ρόδου. Όλα τ᾽ αδελφάκια υιοθετήθηκαν, ο Δήμος ωστόσο δεν είχε την ίδια τύχη καθώς έπασχε από λεϊσμανίαση και δεν τον ήθελε κανείς.

Ο Δήμος τον καιρό που βρισκόταν στο Κυνοκομείο Ρόδου (Με την ευγενική παραχώρηση του Γιώργου Κρητικού)

Η τύχη του Δήμου όμως, που τόσο πολύ λαχταρούσε να βρει τον άνθρωπό του, ήταν έτοιμη να αλλάξει χάρη στην επιμονή μίας γυναίκας να ψάξει για την κατάλληλη οικογένεια.

Το καλοκαίρι του 2017 όταν η Κέρστιν Σπάντζ, φιλόζωη και συνεργάτης του Κυνοκομείου από την Αυστρία άκουσε την ιστορία του Δήμου, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στον κ. Κρητικό ότι θα βοηθήσει να βρει παντοτινό σπίτι στο πανέμορφο αυτό σκυλάκι.

Έτσι κι έγινε. Μετά από κάποιους μήνες υιοθετήθηκε από μία οικογένεια στην Αυστρία που τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή.

Μάλιστα όπως βλέπετε κι από τις φωτογραφίες, ο φωτογενής και κομψότατος Δήμος φόρεσε τα καλά του και έγινε παράνυφος σε γάμο τραβώντας τα βλέμματα των καλεσμένων με την αρχοντιά του.

Μα τι κομψότητα, τι αρχοντιά! (Με την ευγενική παραχώρηση του Γιώργου Κρητικού)

Η μαμά του Δήμου, Κάριν Βραμπέλ, έκανε ένα σχόλιο στην ανάρτηση του Γιώργου Κρητικού για την απόφαση της οικογένειας της να τον υιοθετήσουν: «Δημοφιλές φωτομοντέλο ο Δήμος μας! Το να φέρουμε αυτό το σκυλί στην οικογένειά μας ήταν η καλύτερη απόφαση. Τον αγαπάμε τόσο πολύ».

Η Κάριν Βραμπέλ αγκαλιά με τον Δήμο στο νέο του σπίτι στην Αυστρία (Με την ευγενική παραχώρηση του Γιώργου Κρητικού)

«Ο Δήμος περνάει πάρα πολύ καλά στο νέο του σπίτι στην Αυστρία», λέει ο κ. Κρητικός στο pet-in, «έχει μία ζωή που θα έπρεπε να έχουν όλα τα σκυλάκια».

 

pet-in