Ελλάδα

Εκλογές 2023: Καθολική απαγόρευση όλων των προεκλογικών δραστηριοτήτων από τα μεσάνυχτα

 

Σε ισχύ τίθεται από απόψε τα μεσάνυχτα η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα όπως πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου και προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Εκλογές 2023: Οι ώρες με τη μεγαλύτερη προσέλευση

O κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή τους, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές για 12 ώρες και συγκεκριμένα από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00. Σημειώνεται ότι ο/η δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να παρατείνει για λίγη ώρα την ψηφοφορία, εφόσον υπάρχουν ουρές από κόσμο που περιμένει στο εκλογικό τμήμα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Σταυριανουδάκης έκανε αναφορά στις ώρες αιχμής, δηλαδή τις ώρες κατά τις οποίες η προσέλευση είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που στο παρελθόν οι ώρες αιχμής ήταν γύρω στις 10-12 που πήγαινε ο κόσμος στην εκκλησία ή για να πιει τον καφέ του -οπότε το συνδύαζε- τελευταία και ειδικά τώρα που ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, αναμένεται να σημειωθεί μεγαλύτερη προσέλευση μετά το μεσημέρι, μεταξύ 16:00-18:00.