Ψήφο "εμπιστοσύνης" στον Γιώργο Χατζημάρκο δίνουν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Good Affairs
Περιφέρεια

Ψήφο “εμπιστοσύνης” στον Γιώργο Χατζημάρκο δίνουν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Good Affairs

Το 51,7% κρίνει καλή ή πολύ καλή τη θητεία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ενώ το 52,3% δηλώνει σίγουρα ναι ή μάλλον ναι ότι θα ξαναψήφιζε τον κ. Χατζημάρκο.

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν Περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Για το Νότιο Αιγαίο

– Πάνω από τους μισούς (ποσοστό 51,7%) κρίνει καλή ή πολύ καλή τη θητεία του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και 32,4% λέει ότι είναι κακή ή πολύ κακή.

– Το 52,3% δηλώνει σίγουρα ναι ή μάλλον ναι ότι θα ξαναψήφιζε τον κ. Χατζημάρκο και 39.4% μάλλον όχι ή σίγουρα όχι.
Ποσοστό 47,1% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 45,8% ότι θα την επηρεάσει.

– Το 52% λέει ναι σε ορισμένες θητείες περιφερειάρχη και το 44,3% όχι.

– Το 73,5% ζητά ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ενώ το 19,7% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.

– Ως μεγαλύτερο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιφέρεια κρίνεται η υγεία με 31,7% και ακολουθεί η ακρίβεια με 23,1% και το οδικό δίκτυο με 20,3%.

 

Πηγή:in.gr