Το Κάστρο των Ιπποτών στην Ρόδο στα ομορφότερα του κόσμου, σύμφωνα με το CNN
Ρόδος

Το Κάστρο των Ιπποτών στην Ρόδο στα ομορφότερα του κόσμου, σύμφωνα με το CNN

To CNN (Travel) δημοσιεύει άρθρο του Joe Yogerst με τίτλο World’s most beautiful castles όπου παρουσιάζει τα ομορφότερα κάστρα του κόσμου. Μεταξύ αυτών παρουσιάζει και το Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο.

Αυτό το κλασικό μεσαιωνικό κάστρο δεσπόζει πάνω από το νησί της Ρόδου στο Αιγαίο Πέλαγος. Αρχικά χτίστηκε ως βυζαντινή ακρόπολη, αλλά διαμορφώθηκε στη σημερινή γοτθική του μορφή από τους σταυροφόρους ιππότες του Αγίου Ιωάννη, όταν η Ρόδος χρησίμευσε ως έδρα του μεγάλου τους άρχοντα, αναφέρει το CNN.

Ύμνος του CNN για το Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ιταλικής κατοχής των Δωδεκανήσων, ο Μπενίτο Μουσολίνι χρησιμοποίησε το κάστρο ως εξοχική κατοικία, σημειώνεται.

Οι μόνιμες αρχαιολογικές εκθέσεις του περιλαμβάνουν κειμήλια από την αρχαία Ελλάδα και την πρώιμη χριστιανική περίοδο.

Παρουσιάζοντας τη λίστα με τα 21 ομορφότερα κάστρα του κόσμου, το CNN αναφέρει πως μεγάλο μέρος της γοητείας τους προέρχεται από την ιστορία και το ανθρώπινο δράμα που διαδραματίστηκε εντός των τειχών, καθώς και από την εκπληκτική αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει τόσα πολλά κάστρα. Αλλά είναι επίσης ρομαντικά και κάπως μυστικιστικά, μέρη που πυροδοτούν τη φαντασία μας και φέρνουν στο μυαλό μας οράματα ιπποτών με λαμπερές πανοπλίες και ισχυρών βασιλισσών πολεμιστών από πολύ παλιά.

Αν και συνήθως συνδέουμε τα κάστρα με την ευρωπαϊκή ιστορία, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αρχιτεκτονική μορφή που συναντάται σε όλο τον κόσμο – σε έθνη τόσο διαφορετικά όσο η Ιαπωνία και η Ινδία, το Μαρόκο και το Μεξικό.