Περιφέρεια

Ευχαριστίες της Μίνας Γκάγκα στον Περιφερειάρχη, για την εξαιρετική δουλειά και τη συνεργασία, με φόντο το Ακτινοθεραπευτικό

Η ανακοίνωση αιφνιδίασε και δυσαρέστησε όλους εκείνους που έχασαν άλλο ένα προεκλογικό αφήγημα

Με ένα πολύ θερμό σχόλιο αντέδρασε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στα social media, ευχαριστώντας την για την συνεργασία τους, που είχε ως αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση που έγινε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος του Νοτίου Αιγαίου την Παρασκευή, αιφνιδίασε πολλούς που δεν περίμεναν και δεν γνώριζαν ότι εδώ και πολύ καιρό, Περιφέρεια και Υπουργείο εργάζονταν συστηματικά για την δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού, το οποίο πολλοί ήταν εκείνοι που πάτησαν πάνω του και εκμεταλλεύτηκαν, όπως άλλωστε και την αγωνία των καρκινοπαθών, για να δομήσουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο, τόσο απέναντι στην Περιφέρεια, όσο και απέναντι στην κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, η χθεσινή ανακοίνωση, όπως προκύπτει και από σχόλια διαφόρων στα social media, δυσαρέστησε όλους εκείνους που έχασαν το προεκλογικό τους αφήγημα και παράλληλα φανέρωσε την μικροπολιτική σκοπιμότητα, πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον που μέχρι τώρα επικαλούνται!

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης έγραψε:

Στην αγαπημένη μου φίλη, Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και επιστήμονας, Μίνα Γκάγκα, έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που δουλέψαμε μαζί για να δρομολογήσουμε το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο του Γ. Ν. Ρόδου.
Έχω επίσης να της πω ότι δεν χάρηκαν όλοι!
Αλλά, αυτή είναι η διαφορά.
Να υπηρετείς αξίες και στόχους πέρα απο μικροπολιτικές, μικρόψυχες αντιλήψεις και νοοτροπίες “στρατοπέδων”.
Να υπηρετείς την κοινωνία που δεν μπαίνει στο παραγοντικό παιχνίδι όσων την εκμεταλλεύονται ως όχημα επιβεβαίωσης της “μεγαλοσύνης” τους.
Συνέχισε έτσι Μίνα.
Το καλύτερο αντίδοτο στο δηλητήριο είναι το χαμόγελο της κοινωνίας.

 

Η απάντηση της Μίνας Γκάγκα:

“Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Για τη φιλία αλλά και την εξαιρετική δουλειά σου στο Νότιο Αιγαίο. Και κυρίως για τη συνεργασία μας, τα σωστά στοιχεία, το διάλογο με τη κοινωνία και τη γνώση για τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών. Που οδηγούν σε σωστό σχεδιασμό και τα απαραίτητα έργα. Έργα όπως τα νέα ΤΕΠ και την αναβάθμιση νοσοκομείων, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα αλλά και την αντικατάσταση των σωληνώσεων στη Ρόδο, τη νέα πτέρυγα στη Νάξο και φυσικά, το νέο νοσοκομείο στη Κω. Έργα που χρηματοδοτούμε από το υπουργείο υγείας αλλά και από τη περιφέρεια, δουλεύοντας μαζί αρμονικά και αποτελεσματικά”. 

 

 

Πηγή RealVoice