Δήμος

Σημαντικό έργο ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε για τη ΔΕΥΑΡ

Τσίκκης Δημήτρης: “Όσο κι αν αργεί, έρχεται τελικά η στιγμή που οι κόποι και οι ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς ανταμείβονται”

Ένα σύγχρονο και αναγκαίο πρόγραμμα ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, χρηματοδοτώντας  σε ποσοστό 100% την πρόταση που είχε υποβάλλει η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη τον περασμένο Σεπτέμβριο αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης

 

Πρόκειται για 10.700 έξυπνους υδρομετρητές που θα τοποθετηθούν άμεσα

 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ  Δημήτρης Τσίκκης αναφέρει τα εξής :

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη ακόμη μια φορά αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την προσήλωση στους στόχους της.
Ήταν Σεπτέμβριος του 2022 ένας σχεδόν μήνας από την ημέρα που σαν νέα διοίκηση αναλάβαμε καθήκοντα όταν καταθέσαμε αίτηση για χρηματοδότηση στον πυλώνα ανάκαμψης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» στο ταμείο ανάκαμψης.

Σήμερα 13-5-2023 ήρθε η πολυπόθητη έκκριση χρηματοδότησης 100% του έργου:

“Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργεία 10.700 έξυπνων υδρομετρητών”

Η σημασία της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της πρότασης της ΔΕΥΑΡ, έγκειται:

– Στην προστασία του φυσικού πόρου, του πολύτιμου αγαθού του νερού, μέσα από τον έλεγχο των απωλειών, οι οποίες στατιστικά, υπερβαίνουν το 40% στη χώρα μας.

– Εξασφαλίζεται δηλαδή το ισοζύγιο του νερού από την πηγή μέχρι τον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής.

– Στην ασφαλή καταμέτρηση των υδρομέτρων και τη σωστή καταγραφή της κατανάλωσης με αποτέλεσμα τη δίκαιη χρέωση των καταναλωτών.

– Στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρηστή διαχείριση των υποδομών και τον έλεγχο των διαρροών και στην Ψηφιακή αναβάθμιση της ΔΕΥΑΡ.