Περιφέρεια

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του Aκτινοθεραπευτικού Tμήματος στο Nοσοκομείο Ρόδου (ΗΧ)

Γ.Χατζημάρκος: “Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας. Ένα ακόμα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά”

Την ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος,, υπάρχουν έτοιμες και εγκεκριμένες η κτηριολογική μελέτη, η αρχιτεκτονική μελέτη, η στατική μελέτη και η μελέτη ακτινοπροστασίας που ήταν προαπαιτούμενες για την λειτουργία του τμήματος το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο 1360 τ.μ. στο νοσοκομείο του νησιού σε κτήριο που θα ανεγερθεί. Να σημειωθεί, ότι η ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα ετέθη και στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ .Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας. Ένα ακόμα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά
Χωρίς να είμαι σίγουρος αν μπορώ ή αν μου επιτρέπεται να ξεχωρίσω ένα έργο ανάμεσα στα 500+ που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της ζωής μας, θα το κάνω.
Γιατί, όλα γίνονται όταν υπάρχει πυξίδα, σχέδιο, επιμονή, σοβαρότητα και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, ενός τόπου, που μπορούν και επιθυμούν να παλέψουν δημιουργικά

 

 

Ακούστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση της Μίνας Γκάγκα για την Υγεία στο Νότιο Αιγαίο