Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Ξανά υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Δημήτρης Λάσκαρης από την Άνδρο

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Λάσκαρη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου.

Ο κ. Λάσκαρης, επιχειρηματίας και Έπαρχος Άνδρου καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος και τ.Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών πόρων Κυκλάδων, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί για δεύτερη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Μετά από δυο θητείες στην  τοπική αυτοδιοίκηση, σε δύσκολα για την  πατρίδα μας  χρόνια, ήρθε η στιγμή με περισσότερη αγάπη για τα νησιά μας  και εμπειρία, να ανανεώσουμε τους όρκους μας, με μοναδικό στόχο να είναι πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Πάντα με γνώμονα την άριστη συνεργασία πρώτου και δευτέρoυ  βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και την εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη μας, Γιώργου Χατζημάρκου, δηλώνω και πάλι παρών στις επόμενες Περιφερειακές  εκλογές, με σκοπό να συνεχίσουμε την υλοποίηση των έργων  που προγραμματίσαμε και δημοπρατήσαμε τη δύσκολη θητεία του κορωνοϊού, αλλά και να σχεδιάσουμε μαζί  τις νέες ανάγκες και τα έργα υποδομής που χρειάζεται ο τόπος μας».

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Λάσκαρης είναι γεννημένος το 1977 με καταγωγή από την Άνδρο και τη Σύρο.

Είναι επιχειρηματίας με καταστήματα στο χώρο της καφεστίασης και διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση-ζαχαροπλαστείο από το 1906 στην Άνδρο. Από τα μαθητικά χρόνια δραστήριος και μέλος σε πολλούς συλλόγους και φορείς, όπως σχολικές οργανώσεις, προσκοπικό σώμα έχει διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Νέων Άνδρου, μέλος ΔΣ Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Πρόεδρος Συνδέσμου Καφεστίασης  Άνδρου, μάχιμο μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου κ.α.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετείχε για πρώτη φορά το 2014, όταν και εκλέχτηκε ως δημοτικός σύμβουλος, πρώτος σε ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Άνδρου και στη συνέχεια ορίστηκε Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, σε μια δύσκολη επιχειρησιακά περίοδο για την Άνδρο.

Κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ως πρώτος σε ψήφους στην Άνδρο, ορίστηκε  Έπαρχος Άνδρου.

Κατά τα έτη 2020 & 2021 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών πόρων Κυκλάδων, αρμοδιότητες τις οποίες διατηρεί έως και σήμερα με τον τίτλο του Εντεταλμένου Συμβούλου.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κατράνη και έχουν μια κόρη 2,5 ετών.