Περιφέρεια

Κατατέθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ο φάκελος για την έκδοση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στη Ρόδο

Γ. Χατζημάρκος: “Για κάθε όνειρο υπάρχει και η διαδρομή που προϋποθέτει κόπο και επιμονή. Και εμείς, τα όνειρα μας δεν τα εγκαταλείπουμε”

Κατατέθηκε χθες , 9 Μαΐου, στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η αίτηση και ο τεχνικός Φάκελος για την έκδοση άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου Ρόδου.

Την  υποβολή του φακέλου γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, με ανάρτησή του στα social media:

“Το Υδατοδρόμιο της Ρόδου, πήρε σειρά. Στο ένα νησί μετά το άλλο, ολοκληρώνονται οι μελέτες και οι τεχνικοί φάκελοι και καταθέτουμε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τις σχετικές αιτήσεις για την έκδοση των Αδειών Ιδρυσης Υδατοδρομίων.
Γιατί, για κάθε όνειρο υπάρχει και η διαδρομή που προϋποθέτει κόπο και επιμονή. Και εμείς, τα όνειρα μας δεν τα εγκαταλείπουμε.
Τα υπηρετούμε και τα υλοποιούμε”.

 

Τον περασμένο Μάρτιο κατατέθηκαν οι φάκελοι για τις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων σε Αγαθονήσι, Τήλο και Κάσο, ενώ επίκειται μέσα στις επόμενες ημέρες η υποβολή των φακέλων για άλλα επτά υδατοδρόμια σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
Πρόκειται για τα υδατοδρόμια της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Δονούσας,τα υδατοδρόμια στην Κω (κεντρικός λιμένας και Κέφαλος), της Σερίφου και της Κύθνου.

Στόχος είναι να δοθούν φέτος κατ’ ελάχιστο 7 + 7 άδειες ίδρυσης αντίστοιχα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ώστε με ορίζοντα τη θερινή σεζόν του 2024 να έχει επιτευχθεί ο στόχος του δικτύου των 26 συνολικά υδατοδρομίων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που εφόσον ολοκληρωθεί, θα είναι και το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων παγκοσμίως.

Όσον αφορά τη λειτουργία των υδατοδρομίων – μετά την ολοκλήρωση των υποδομών – ζήτημα το οποίο λόγω του θεσμικού πλαισίου έχει σοβαρές καθυστερήσεις, πριν από ένα χρόνο περίπου, το Υπουργείο Μεταφορών επικαιροποίησε τον νόμο και δίνει τη δυνατότητα έκδοσης προσωρινής άδειας λειτουργίας χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, αλλά και σε άλλα υδάτινα πεδία.

Πηγή RealVoice