Αστυνομικό

Ρόδος: Συνελήφθη 30χρονος για τις ζημιές στα αυτοκίνητα της Uber

Βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες είναι ο 30χρονος που συνελήφθη για τις ζημιές στα αυτοκίνητα της Uber.

Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, χθες το απόγευμα, 30χρονος οδηγός ταξί στη Ρόδο, που σύμφωνα με την Αστυνομία ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, από κοινού με άλλους δράστες, στα επεισόδια  για τα αυτοκίνητα της Uber που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών και τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Η Αστυνομία αναζητά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση

Τα επεισόδια αποτελούν κορύφωση της κόντρας ταξιτζήδων του νησιού με οδηγούς της Uber . Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν από την εταιρεία να φύγει από το νησί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης περιουσίας και απειλής.

«Υποκινούμενοι»

«Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε προχθές το απόγευμα ο συλληφθείς συμμετείχε με πλήθος ατόμων, υποκινούμενων από τρίτο πρόσωπο, σε επεισόδια κατά τα οποία προκλήθηκε τραυματισμός υπαλλήλου και σημαντικές φθορές σε εξοπλισμό εταιρίας», αναφέρει η αστυνομία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.