Στη Σύρο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Στη Σύρο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 14:45 στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στη Σύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που θα γίνει δια ζώσης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:


ΘΕΜΑ 1ο:
 Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΠΝΑΙ και Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έργο «Κατασκευή Γηπέδου 8Χ8 στο Αθλητικό Κέντρο Χώρας Νάξου και βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτού»
Εισηγητής: Γεώργιος Λεονταρίτης, αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου νήσου Πάτμου για την ετήσια συντήρηση των τριών ανεμόμυλων της Χώρας Πάτμου και το έργο της Στατικής και Αρχιτεκτονικής μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Εισηγητής: Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Πάρου και Νάξου, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για το έργο «Αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Νάξου της Ιεράς Μητρόπολής Παροναξίας.»
Εισηγήτρια: Ευδοκία Κατσάνη, αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ&Αθ της ΠΝΑι, του δήμου Μυκόνου και της Ιεράς Μητρόπολις Σύρου για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγιάς στη Χώρα Μυκόνου».
Εισηγητής: κ. Μπρίγγος Στυλιανός, εντεταλμένος Πολιτισμού

ΘΕΜΑ 5ο: 5η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και 5 η Τροποποίηση Π/Υ Δωδεκανήσου οικ έτους 2023.
Εισηγητής: Αντώνης Παπούλης, προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 6ο: 5η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Κυκλάδων οικ έτους 2023.
Εισηγητές : Αντώνης Λούβαρης, προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 7ο: Γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Π.Ε.) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στην νήσο Λέρο και της ευρύτερης περιοχής (ΠΑΥ Α.18 και Β.19), Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με Φορέα Διαχείρισης την «ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ο.Α.Υ. ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.»
Εισηγητής: Παναγιώτης Βενέρης, προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ν.Α.

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1440/07.02.2023 Σύμβασης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝ.ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΚΩ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ (2) ΕΤΗ, ΟΜΑΔΑ Α: ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ KAI OΜΑΔΑ B: ΕΙΔΗ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ» λόγω εφαρμογής της Ρήτρας Αναπροσαρμογής των τιμών στις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών σύμφωνα με το Ν. 4412/2016 άρθρο 53 παρ. 9 έως 10α
Εισηγήτρια: Αντωνία Δικαίου, προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 9ο: Τροποποίηση της σύμβασης του Μανδαράκα Γεωργίου του Νικολάου που αφορά σε ανάθεση υπηρεσίας μεταφοράς μαθητών με μισθωμένο όχημα (ταξί) σε σχολικές μονάδες του Δήμου Άνδρου για το σχολικό έτος 2022-2023 και 2023- 2024
Εισηγήτρια: Αριστέα Κωτούλα, προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 10ο: Τροποποίηση Σύμβασης λόγω αύξησης του κατώτατου μισθού, για την Υπηρεσία «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ – ΘΗΡΑΣ – ΚΕΑΣ /ΚΥΘΝΟΥ – ΜΗΛΟΥ – ΝΑΞΟΥ – ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝΟΥ»
Εισηγήτρια: Αριστέα Κωτούλα, προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 11ο: Επικύρωση πρακτικών της 8ς/30-3-2023 και 9ης/30-3-2023, συνεδρίασης περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.