Γιώργος Χατζημάρκος: Τρέχουμε ταυτόχρονα πάνω από 250 έργα στα νησιά
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: Τρέχουμε ταυτόχρονα πάνω από 250 έργα στα νησιά, αλλά δεν προλαβαίνουμε να βάλουμε ούτε καρφί στο δικό μας κτίριο!

“Είμαστε η Περιφέρεια που ξεπερνά όρια και αντιλήψεις, που παρεμβαίνει παντού, που βάζει πλάτη όπου και όπως μπορεί και αδιαφορεί για την κακεντρέχεια αυτών που της επιτίθενται”, δηλώνει ο Περιφερειάρχης

Το υπό συντήρηση κτίριο της Αστυνομίας στη Ρόδο επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από το Νίκο Λυμπερόπουλο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδ/σου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με την παρουσία και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μανώλη Ανδρουλάκη. 

Το έργο υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας. Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια ανέλαβε την μελέτη και υλοποίηση του έργου, όπως και την χρηματοδότησή του, παρά το γεγονός ότι το κτίριο δεν της ανήκει και  δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει.

Με αφορμή την επίσκεψη στο κτίριο της Αστυνομίας, ο Περιφερειάρχης σε ανάρτησή του στα social media, σημείωσε ότι ουδέποτε από την δεκαετία του 1920, οπότε και κατασκευάστηκε, δεν συντηρήθηκε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι “σε αυτή την υπέροχη χώρα, κάποτε πρέπει να μάθουμε οτι οφείλουμε να συντηρούμε όλες τις υποδομές μας”.

Σημείωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τα λιγοστά άτομα που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες της, ουδέποτε αρνήθηκε να συνδράμει, είτε με τεχνική είτε με οικονομική βοήθεια, οποτεδήποτε της ζητήθηκε, χωρίς να “κρύβεται” πίσω από τις τυπικές της αρμοδιότητες. Αποτέλεσμα, να συντηρεί κτίρια που ιδιοκτησιακά ανήκουν σε Υπουργεία , όπως στην περίπτωση του κτιρίου της Αστυνομίας (αντίστοιχο παράδειγμα και το Κτηματολόγιο της Ρόδου), αλλά να μην έχει βρει χρόνο να παρέμβη στο δικό της κτίριο, που επίσης έχει ανάγκη συντήρησης, δεδομένου ότι είναι ένα από τα ωραιότερα, τα πιο εμβληματικά και τα πιο απαιτητικά  ιστορικά κτίρια της Ρόδου.  Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επισημαίνει και την κακεντρεχή κριτική που δέχεται, παρά το γεγονός  ότι  παρεμβαίνει παντού όπου δεν έχει ευθύνη, υποχρέωση ή αρμοδιότητα, και πραγματικά βάζει πλάτη όπου και όπως μπορεί. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

“Θαυμάζουμε τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που εκτελούμε στα κτίρια της Αστυνομίας στη Ρόδο και ζηλεύουμε.
Ζηλεύουμε γιατί ενώ έχουμε φτιάξει και φτιάχνουμε, αυτοβούλως για να μην παρεξηγούμαστε, δεκάδες κτίρια άλλων οργανισμών, δεν έχουμε βάλει ούτε καρφί στα δικά μας.
Και αυτό γιατί δεν προλαβαίνουμε, αφού τρέχουμε ταυτόχρονα πάνω από 250 έργα, με έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό ανθρώπων που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες μας.
Αυτό όμως είναι απόφαση μας,
Αυτή όμως είναι η δέσμευση μας,
Αυτό είναι το δικό μας αποτύπωμα σε αυτό που λέμε “βάζουμε πλάτη”.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Πολιτισμού, υλοποιούμε αυτή την παρέμβαση στα κτίρια της Αστυνομίας στη Ρόδο που, από αυτά που ανακαλύψαμε εκεί, μάλλον δεν επισκευάστηκαν ποτέ από την δεκαετία του ’20 που κτίστηκαν.
Σε αυτή την υπέροχη χώρα, κάποτε πρέπει να μάθουμε ότι οφείλουμε να συντηρούμε όλες τις υποδομές μας.
Στην δική μας περιοχή βέβαια, βρήκαμε την λύση : καταγγέλλουμε την Περιφέρεια γιατί δεν τα φτιάχνει όλα. Όλα και όλων, ασχέτως υποχρέωσης ή αρμοδιότητας, ασχέτως χρηματοδότησης, ασχέτως στελέχωσης!
Αυτή όμως, είναι η Περιφέρει που εμείς θέλαμε να φτιάξουμε. Μια Περιφέρεια που ξεπερνά όρια και αντιλήψεις, αδιαφορεί στην κακεντρέχεια αυτών που της επιτίθενται γιατί δεν παρεμβαίνει παντού όπου δεν έχει ευθύνη, υποχρέωση ή αρμοδιότητα, και πραγματικά βάζει πλάτη όπου και όπως μπορεί.
ΥΓ: Που ξέρεις, μπορεί κάποτε να βρούμε λίγο χρόνο, μεταξύ των καταγγελιών, να φτιάξουμε και κάποιο δικό μας κτίριο”.

 

Πηγή RealVoice