Βραβεύθηκαν Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και Δήμος Ρόδου από τον επιστημονικό σύνδεσμο «Νίκη»
Δήμος

Βραβεύθηκαν Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και Δήμος Ρόδου από τον επιστημονικό σύνδεσμο «Νίκη»

Με μια σεμνή, αλλά ουσιαστική τελετή, ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΝΙΚΗ ευχαρίστησε και βράβευσε την περιφέρεια Νοτίου Αιγίου, το δήμο Ρόδου και την Blue Star Ferries για τη συμβολή τους στο επιτυχημένο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τα άτομα με αναπηρία από τη Δευτέρα 17 έως την Κυριακή 23 Απριλίου στο νησί της Ρόδου.

Το νησί της Ρόδου αγκάλιασε τον τουρισμό Ατόμων με Αναπηρία και το πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης του Επιστημονικού Συνδέσμου «ΝΙΚΗ»

Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Νίκη» ως όραμα έχει την κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη ατόμων με αναπηρία μέσω καινοτόμων υποστηρικτικών εργαλείων για την εξέλιξη τόσο της ψυχοκοινωνικής όσο και της εκπαιδευτικής και θεραπευτικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί ετησίως πολυήμερα ταξιδιωτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αυτονομία και τη διαχείριση των δυνατοτήτων τους πέρα από την ασφάλεια της οικογενειακής εστίας.

Το νησί της Ρόδου επισκέφτηκε μια ομάδα δέκα ωφελούμενων στο φάσμα του αυτισμού μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ευάγγελο Σμπράο και τις ειδικές παιδαγωγούς κα. Γεωργία Κατσαπρίνη και κα. Μαρία – Κλειώ Σκαρδάση.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριότητες, από επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα μέχρι και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Στην τελετή βράβευσης τιμήθηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν αντίστοιχα η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα. Χαρούλα Γιασιράνη και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Τριάντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Επαρχίας Ρόδου κ. Παναγιώτης Φωνιαδάκης και η εκπρόσωπος της «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Παράρτημα Δωδεκανήσου κα. Toulay Aideniz (Toulouoglou), ενώ την οργάνωση ήταν από το Σημείο Αναφοράς για την Αναπηρία του δήμου Ρόδου κα. Χριστίνα Καραγιάννη.

Μέσα από τις τοποθετήσεις έγινε κατανοητό ότι η αναπηρία είναι το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και για την ομαλή συνύπαρξη μέσα στην κοινωνία απαιτείται ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας.