Ελευθερία Νικηταρά – Ενεργειακή Α.Ε
Περιφέρεια

Ελευθερία Νικηταρά – Ενεργειακή Α.Ε στον RV : “Πρόγραμμα κατάρτισης 160 ανέργων που κατοικούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. Αιγαίου καλεί Εγγεγραμμένους Ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που κατοικούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχουν στο έργο «Αναβάθμιση προσόντων και υποστήριξη της ένταξης στην αγορά εργασίας ανέργων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»  να ενταχθούν σε Δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης, αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και στη Δέσποινα Κουλούμπρη, το στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΠΝΑ «Ενεργειακή ΑΕ» κ.Ελευθερία Νικηταρά 

Η κ. Νικηταρά επεσήμανε τα εξής:

Η πρόσκληση απευθύνεται σε 160 ανέργους που κατοικούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι προβλέπεται να:

  • Παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών και να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της περιοχής τους διάρκειας 200 ωρών με επίδομα 5€ / ώρα (συνολικό επίδομα 1.500€)
  • Λάβουν δωρεάν πιστοποιητικό ISO για τις γνώσεις τους.
  • Συμμετάσχουν σε ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης από εξειδικευμένους συμβούλους για επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά αντικείμενα από τα οποία θα επιλέξουν οι ωφελούμενοι:

  1. Σερβιτόρος
  2. Οροφοκόμος
  3. Υπάλληλος Υποδοχής Ξενοδοχείου

Η κατανομή των ωφελουμένων ανά Περιφερειακή Ενότητα, θα είναι η εξής:

 

Περιφερειακή Ενότητα Αριθμός ωφελούμενων Ειδικότητα
Δωδεκάνησα 40 Σερβιτόρος
40 Οροφοκόμος
20 Υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου
Κυκλάδες 40 Σερβιτόρος
20 Οροφοκόμος

Η παραπάνω κατανομή των ωφελουμένων είναι ενδεικτική.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει την κατανομή ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από τον ορισμό δυνητικών ωφελουμένων ανά Περιφερειακή Ενότητα και τη ζήτηση υπηρεσιών κατάρτισης κατά τον χρόνο υλοποίησης των προγραμμάτων.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο έργο “Συμβουλευτική – Κατάρτιση – Πιστοποίηση”

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και την 07/04/2023 και ώρα 24:00 με ηλεκτρονικό τρόπο, στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος κατάρτισης: https://katartisi.readsa.gr/, όπου έχει επίσης δημοσιευθεί η αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η πρόσβαση στο Πρόγραμμα Κατάρτισης μπορεί να γίνει επίσης και από την ιστοσελίδα της εταιρείας: https://readsa.gr/.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. Αιγαίου υλοποιεί την Πράξη «Αναβάθμιση προσόντων και υποστήριξη της ένταξης στην αγορά εργασίας ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5123953, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ