Λειψοί: Τιμήθηκε ο φοιτητής Μιχάλης Κλάψης από τον Αλκιβιάδη Στεφανή
Δωδεκάνησα

Λειψοί: Τιμήθηκε ο φοιτητής Μιχάλης Κλάψης από τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Οι Λειψοί ξέρουν να τιμούν τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Σύσσωμη η κοινωνία δείχνει την ευγνωμοσύνη της σε όσους χρωστά την ελευθερία της πατρίδας μας.” σημειώνει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος

H ανάρτηση του Δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου :

Η παρουσία του Αλκιβιάδη Στεφανή, επίτιμου ΑΓΕΣ, πρώην υφυπουργού Άμυνας και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Αγίου Όρους και Ακριτικών Περιοχών προσέδωσε την αίγλη που αναλογεί στο σημαντικότερο γεγονός της νεώτερης ελληνικής ιστορίας μας.

Ειδική βαρύτητα και συμβολισμό είχε ο εφετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στους ακριτικούς Λειψούς. Με πρωτοβουλία του Δήμου που αγκάλιασε σύσσωμη η τοπική κοινωνία των Λειψών, τιμήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών ο Λειψώτης Μιχάλης Κλάψης που βρέθηκε στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών.

Με αυταπάρνηση ο Μιχάλης Κλάψης βοήθησε τους τραυματίες να απομακρυνθούν γρήγορα από το σημείο κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, με αποτέλεσμα να σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Στο πρόσωπο του Μιχάλη Κλάψη τιμούμε τους ήρωες των Τεμπών, όλους τους νέους ανθρώπους που προτίμησαν να σώσουν τους συνανθρώπους τους διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή. Οι Ήρωες του ’21 εμπνέουν και γεννούν μια νέα γενιά ηρώων. Μας κάνει πολύ περήφανους που σε έναν ακριτικό τόπο σαν τους Λειψούς που κρατούν ψηλά το εθνικό φρόνημα, ένας σύγχρονος ήρωας γαλουχήθηκε. Μιχάλη, ανήκεις στους ήρωες της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Από τις στάχτες γεννιέται η ελπίδα»