Αθλητικά

Η Ρόδος γίνεται πρωτεύουσα του ποδηλάτου Μια μεγάλη διοργάνωση

Η Ρόδος, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων φιλοξενεί για 7η συνεχή χρονιά τους επιτυχημένους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες.

Μετά το »Visit South Aegean Islands» 2.2 UCI cat τo διήμερο Σάββατο & Κυριακή 4 & 5 Μαρτίου 2023, έρχεται το Rhodes GP by Culture & Sports Organization 1.2 UCI Cat στις 11 Μαρτίου, και το International Tour of Rhodes 16-19 Μαρτίου 2023.

Συμμετέχουν 25 εθνικές επαγγελματικές ομάδες και κορυφαία ποδηλατικά σωματεία παγκοσμίως, τα οποία δίνουν το καθιερωμένο ποδηλατικό ραντεβού στο νησί της Ρόδου στους αγώνες που τελούν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και διοργανώνουν ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του δήμου Ρόδου Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων.

Η καρδιά του ποδηλάτου χτυπά στη Ρόδο

Ο μονοήμερος αγώνας (11/3/23) Rhodes GP by Culture & Sports Organization 1.2 UCI Cat είναι συνολικής απόστασης 186 χλμ. στον οποίο οι ποδηλάτες θα αγωνιστούν κάνοντας τον γύρο όλου του νησιού της Ρόδου και ο International Tour of Rhodes συνολικής απόστασης 445χλμ.

Οι αγώνες από τον πρώτο χρόνο επανεκκίνησης τους, το 2017, στηρίζονται στο μεγαλείο του αθλητικού ιδεώδους, την ευγενή άμιλλα και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πλήθους εθνικών και επαγγελματικών ομάδων από όλον τον κόσμο και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι πολλές ομάδες και αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, στη συνέχεια πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις σε εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Επίσης, η διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου εκτός από τα πολύπλευρα οφέλη του νησιού, δίνει κίνητρο στη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό αναδεικνύοντας το άθλημα και αναβαθμίζοντας την ποδηλασία εν γένει στα Δωδεκάνησα.

Στο πλαίσιο της τοπικής ανταποδοτικότητας, εκτός από τη μεγάλη τουριστική διαφήμιση του τόπου από τους συμμετέχοντες, πολλές τοπικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων συνδέονται με οικονομικό όφελος καθώς την περίοδο των αγώνων επισκέπτονται τη Ρόδο οι αθλητές με τις ομάδες τους και οι λάτρεις του αθλήματος της ποδηλασίας κάνοντας πράξη την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πηγή in.gr

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ TOUR OF RHODES