Περιφέρεια Τουρισμός

Γ.Χατζημάρκος: “Ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο δεν έτυχε, σχεδιάστηκε”

Η πρώτη πτήση τσάρτερ έφθασε σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες της σεζόν στο νησί.

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, προσγειώθηκε η πρώτη διεθνής πτήση από το Λονδίνο, κάνοντας ποδαρικό για την σεζόν 2023.

Στην «πίστα» του αεροδρομίου κατά την προσγείωση του αεροπλάνου, ήταν παρών ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχημάτισε αψίδα για το καλωσόρισμά τους.

Ο κ. Χατζημάρκος κατέγραψε μάλιστα την άφιξη του τσάρτερ με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ σε γραπτή δήλωσή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρει:

Χατζημάρκος: Ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο δεν έτυχε, σχεδιάστηκε

«Καλή σεζόν. Η πρώτη διεθνής πτήση για το ’23 μόλις προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου. Είναι η πτήση U28799 της Easy Jet, απο Λονδίνο.

Με το πιο υπεύθυνο και ζεστό χαμόγελο, οι νησιώτες που “εφηύραν” την φιλοξενία καλωσορίζουν σήμερα το τουριστικό 2023.

Η πρώτη διεθνής πτήση για το ’23 προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου. Είναι η πτήση U28799 της Easy Jet, απο Λονδίνο.
Ο Τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο δεν έτυχε, σχεδιάστηκε. Έγινε δέσμευση συνεργασίας, κοινωνικής συμμαχίας, μία μεγάλη γροθιά, μια συνεκτική ομάδα με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, και πέτυχε. Καλή σεζόν λοιπόν, Πάμε ξανά»

 


 

Αύριο Κυριακή αναμένεται άλλη μία διεθνής πτήση στο “Διαγόρας” από το Μπρίστολ, την Τρίτη 14 Μαρτίου αναμένεται ένα ακόμη αεροσκάφος από τη βρετανική πρωτεύουσα, στις 16/3 δύο πτήσεις από Λούτον και Λονδίνο και στις 18/3 τρία τσάρτερ από Λονδίνο, Λούτον και Μάνστεστερ. 

Όλες οι διεθνείς πτήσεις προς Ρόδο στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν είναι με τον ίδιο αερομεταφορέα, την Easy Jet.