Δήμος

Με «αέρα υπεροχής» η Ρόδος στην Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου Αδιαφιλονίκητο «φαβορί» το νησί μας για το 2023 (Φωτο)

Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο (ITB Berlin) που άνοιξε χθες Τρίτη τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Στο μεγαλύτερο «ραντεβού» της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει αυτόνομα με το μοντέρνο και καλαίσθητο περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ το οποίο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το περίπτερο της Ρόδου αποτελεί γενικότερα πόλο έλξης των εμπορικών επισκεπτών της έκθεσης, δημοσιογράφων και εκπροσώπων διεθνών ΜΜΕ και λειτουργεί ως «χώρος δικτύωσης», φιλοξενώντας τις επαφές και συναντήσεις με στελέχη τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού.

Η ΙΤΒ, επέστρεψε πανηγυρικά έπειτα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα τριών ετών λόγω της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού.

Στο μεγάλο “comeback” της σημαντικότερης τουριστικής έκθεσης στον κόσμο, η Ρόδος κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της και να ξεχωρίσει ανάμεσα στον ανταγωνισμό, όχι μόνο με το εντυπωσιακό περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ και το πλούσιο ενημερωτικό και επικοινωνιακό υλικό που διατίθεται προς διανομή, αλλά και με την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ρόδου μαζί με τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού και εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Επικεφαλής της Ροδιακής αποστολής είναι ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης ο οποίος έχει σειρά Β2Β συναντήσεων με στόχο τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Συμμετέχουν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Ρόδου, Θανάσης Βυρίνης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο Ειδικός Σύμβουλος Τουρισμού – Πολιτισμού Σάββας Πάττας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης Δήμου Ρόδου Κωνσταντίνος Χατζίκος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού Δήμου Ρόδου Ειρήνη Χατζηνικολάου.

 

Στην ΙΤΒ, η Ρόδος παίρνει μέρος με «αέρα υπεροχής», έχοντας διανύσει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία το 2022 και έχοντας καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων. Ο προορισμός συγκαταλέγεται στα «φαβορί» για το 2023 και στο Βερολίνο οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, διαγράφονται απολύτως θετικές. Αυτές τις θετικές προοπτικές, η Δημοτική Αρχή στοχεύει μέσα από τη συγκροτημένη της παρουσία στην ΙΤΒ, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, το Σάββατο 11 Μαρτίου, να τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB) παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους.

Σε μια όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καταλάβει σημαντική και επικερδή θέση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παράλληλα με ταξίδια αναψυχής. Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας.