Περιφέρεια

Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ξεχώρισαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δυναμική ήταν για μια ακόμη φορά η παρουσία των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και με την γαστρονομία τους, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop -Oenos, στα περίπτερα που εξασφάλισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση ξεκίνησε στις το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και είχε διάρκεια μέχρι την Δευτέρα στις 20 Φεβρουαρίου. Το “παρών” έδωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο π. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, εκπρόσωποι όλων των Περιφερειών της χώρας και πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του κλάδου.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εντεταλμένος στον Πρωτογενή Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.
Με τρία περίπτερα, Τροφίμων, Οίνων και Γαστρονομίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις με τους Αρχιμάγειρες, υπό τον Πρόεδρο της Λέσχης, Νίκο Χριστόφορου, σε όλη την διάρκεια της έκθεσης να προσφέρουν στους επισκέπτες νοστιμιές που ετοίμαζαν εκείνη την ώρα.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην έκθεση ο Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:
«Συνεχίζουμε δυναμικά την προβολή των τοπικών μας προϊόντων αλλά και της γαστρονομίας των νησιών μας με την παρουσία μας στις πιο σημαντικές εκθέσεις στον κόσμο. Η προσπάθεια μας να συνδέσουμε τα τοπικά μας προϊόντα, μέσω της γαστρονομίας, με τον τουρισμό θα συνεχισθεί γιατί αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας μας. Η γαστρονομία είναι κεφάλαιο όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται τα ιδιαίτερα και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, που με πολύ μεράκι δημιουργούν οι παραγωγοί μας».