Αστυνομικό

Κως: Απατεώνας πούλησε ως χρυσό… κάλπικα κοσμήματα και απέσπασε από ενεχυροδανειστήριο 13.410 ευρώ!

Μπιχλιμπίδια και ασήμαντης αξίας ψεύτικα κοσμήματα ως…κανονικό χρυσό κατάφερε να πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Κω, ένας 39χρονος Αλβανός καταφέρνοντας να αποσπάσει το ποσό των 13.410 ευρώ!

Όταν όμως έγινε αντιληπτή η απάτη του, η υπάλληλος της επιχείρησης, μια 48χρονη του έκανε μήνυση με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν μέσα στο σπίτι του! Ο 39χρονος μετέβη στο ενεχυροδανειστήριο και έπεισε την υπάλληλο πως τα κάλπικα κοσμήματα που της παρουσίασε, ήταν από γνήσιο χρυσό, αποσπώντας το ποσό των 13.410 ευρώ.

Όταν όμως ο εκτιμητής του ενεχυροδανειστηρίου εξέτασε τα…κοσμήματα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, διαπίστωσε πως όλα είναι κάλπικα! Άμεσα ενημέρωσε την 48χρονη υπάλληλο για την απάτη και εκείνη με την σειρά της, τους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Κω.

Οι αστυνομικοί παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, όπου εντόπισαν ένα πιστόλι κρότου, τρία μέρη αρχαίου αμφορέα, επτά ανιχνευτές μετάλλου και δέκα συσκευασίες λαθραίου καπνού για αργιλέ.

Παράλληλα στην κατοχή του βρέθηκαν και 3.000 ευρώ.

Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για λαθρεμπορία, απάτη, περί όπλων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.