Δήμος

Ο Σάββας Διακοσταματίου κέρδισε το χρίσμα της παράταξης Χατζηδιάκου

Ο Σάββας Διακοσταματίου ήταν ο νικητής της «μονομαχίας» με τον Μανώλη Σαββή, για την διαδοχή του τέως δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου

Ωστόσο με βάση το μεικτό σύστημα που επέλεξαν τα μέλη των παρατάξεων Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανάδειξης του επόμενου επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Ρόδου, θα πρέπει να γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης που διεξήχθη τις τελευταίες ημέρες, για να κριθεί οριστικά ποιος θα λάβει το «χρίσμα».

Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 245 μέλη των δύο παρατάξεων.

Ο Σάββας Διακοσταματίου έλαβε 145 ψήφους, ο Μανώλης Σαββής 95, ενώ βρέθηκαν και 5 άκυρα / λευκά.

 

Ο Σάββας Διακοσταματίου θα είναι οριστικά εκείνος που θα αποτελέσει τον διάδοχο επικεφαλής της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του realvoice995.gr και θα λάβει παράλληλα το «χρίσμα» για να σχηματίσει συνδυασμό ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου.

Γύρω στις 8.30 το βράδυ τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που παρήγγειλαν την διενέργεια δημοσκόπησης η οποία θα είχε κατά 50% βαρύνουσα σημασία στην ανάδειξη του νικητή ανάμεσα στους υποψήφιους Σάββα Διακοσταματίου και Μανώλη Σαββή, ενημερώθηκαν ανεπίσημα για το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με αυτό στην δημοσκόπηση προηγείται με μικρή διαφορά ο κ. Μανώλης Σαββής και ως εκ τούτου δεν είναι ικανή αυτή η διαφορά ώστε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εκεί όπου ο κ. Σάββας Διακοσταματίου επικράτησε ξεκάθαρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην διαδικασία της ψηφοφορίας που διεξήχθη σήμερα, επί συνόλου 245 ψηφισάντων μελών των παρατάξεων Κουσουρνά – Χατζηδιάκου, ο κ. Διακοσταματίου έλαβε 145 ψήφους και ο κ. Σαββής 95.

Πιθανότατα αύριο το πρωί αναμένεται να γίνουν γνωστά τα επίσημα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

 

Πηγή RealVoice