Δωδεκάνησα

Διαφάνι Καρπάθου: Οι δύο μαθητές του σχολείου τίμησαν τον υποσμηναγό Τουρούτσικα και τους ήρωες των Ιμίων

Στο Διαφάνι Καρπάθου οι μοναδικοί δύο μαθητές του σχολείου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο τιμώντας τους ήρωες των Ιμίων αλλά και τον Μάριο Μ. Τουρούτσικα που σκοτώθηκε από την πτώση του Φάντομ.

Συγκινεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Διαφάνι Καρπάθου, όπου οι δύο μαθητές του σχολείου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο για τους νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν στα Ίμια και του 29χρονου υποσμηναγού που επέβαινε στο μαχητικό F-4 το οποίο συνετρίβη έξω από την Ανδραβίδα.

Τα δύο μικρά παιδάκια μαζί με τη δασκάλα τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ρίχνουν ένα στεφάνι στη θάλασσα, χαιρετούν στρατιωτικά και στη συνέχεια τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Η ανάρτηση της δασκάλας
“Ίμια: 31-01-1996…Χριστόδουλε, Παναγιώτη, Έκτορα, δεν σας ξεχνούμε ΠΟΤΕ!

Για τις δικές μας Θερμοπύλες χάσατε τη ζωή σας και σαν τιμημένοι θα ζείτε αιώνια στην καρδιά μας και στην ψυχή της Ελλάδας μας. Ο τίτλος του ΗΡΩΑ είναι το λιγότερο που αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της ψυχή σας…”

Η ανάρτηση της δασκάλας του δημοτικού σχολείου Διαφανίου Καρπάθου Θεοδώρας Κουκουρίκου δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

“Εις την μνήμη των τριών ηρώων, αλλά και του εκπαιδευτή πιλότου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου Καρπάθου, τίμησαν την παρουσία των τεσσάρων πεσόντων, ρίχνοντας στο μπλε τάφο στεφάνι και ψάλλοντας δυνατά τον εθνικό μας ύμνο, αφήνοντας τις φωνές τους να τις παρασύρει το κύμα και το θαλασσινό αγέρι.”

Πηγή: Καρπαθιακά Νέα