Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου Διαχειρίσιμα όλα μέχρι στιγμής”

Αποκομμένη συγκοινωνιακά είναι από το βράδυ της Πέμπτης η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παραμένουν κλειστά σήμερα Παρασκευή, με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα, όπως διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης, θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει «τσακίσει» η κακοκαιρία.

Από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή, από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης μικρής διάρκειας διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει και για τον λόγο αυτόν όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω της «σοροκάδας» εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα.

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος 
“Ναι, η καλύτερη ιδέα σήμερα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων.
Διαχειρίσιμα ολα μέχρι στιγμής ✌️
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και φύση
Χρήστος Ευστρατίου Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Υπεύθυνος  για την Πολιτική Προστασία

“Στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου συμμετέχουμε στον συντονισμό λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νομό”