Περιφέρεια

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 18/1, ώρα 15:30, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη για φέτος συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με τα ακόλουθα δύο θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Π/Υ Δωδεκανήσου
Εισηγητής: Αντώνης Παπούλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 2ο
1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Π/Υ Κυκλάδων
Εισηγητής: Αντώνης Λούβαρης, Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κυκλάδων

Η Συνεδρίαση πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθ. 84454/12-12-2022 (ΑΔΑ: ΨΘΓ346ΜΤΛ6-ΣΛΞ) απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών εντάχθηκαν έργα των Περιφερειών της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης “Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας” της Δράσης 16631 “Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο”, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εντάχθηκαν τα τέσσερα παρακάτω κύρια Υποέργα:

  • ΥΠ.1 (8.974.687,19 €): ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΔΟΥ – ΛΙΝΔΟΥ (Ε.Ο. 95), ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΟ ΕΩΣ ΛΙΝΔΟ, το φυσικό αντικείμενο εκτείνεται σε μήκος δρόμου περίπου 5,5 χλμ.
  • ΥΠ.2 (4.100.000,00 €): ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΕΟΔ ΡΟΔΟΥ, το φυσικό αντικείμενο εκτείνεται σε μήκος 5 χλμ εντός οικισμών Ρόδου.
  • ΥΠ.3 (4.500.000,00 €): ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ Ν.ΡΟΔΟΥ, το φυσικό αντικείμενο εκτείνεται σε μήκος 5 χλμ εκτός οικισμών.
  • ΥΠ.4 (6.425.312,81 €): ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Η Πράξη αφορά σε 380 σημεία επέμβασης – βελτίωσης της ασφάλειας κατά μήκος του ΕΟΔ Κυκλάδων αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δεδομένου ότι η πηγή χρηματοδότησης για τα ανωτέρω έργα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, απαιτείται η άμεση δημοπράτησή τους υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης αντίστοιχης τροποποίησης των Τεχνικών Προγραμμάτων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *