Περιφέρεια

Ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από τον κόμβο της Φανερωμένης ως το Αεροδρόμιο (ΗΧ)

Αναλυτική ενημέρωση για τις μεγάλες παρεμβάσεις συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου, που παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Σε 10 μέρες αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από τον κόμβο της Φανερωμένης ως το Αεροδρόμιο
Τον Φεβρουάριο η δημοπράτηση τμήματος της διαπλάτυνσης της Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, στην περιοχή της Καλάθου  Εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε αρχικά στις παρεμβάσεις που γίνονται στους κόμβους επί της Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κόμβο Τσαΐρι  – Αεροδρόμιο. Σε 4 με 5 ημέρες ολοκληρώνονται και οι εργασίες στον κόμβο της ΔΕΥΑΡ (Βερδελή) και σειρά παίρνει ο κόμβος στο Λαδικό.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σε 10 ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, από τον κόμβο της Φανερωμένης ως το Αεροδρόμιο. Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 40 ημερών, ως το τέλος Φεβρουαρίου. Παράλληλα, θα γίνει το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αλλά και των παράνομων διαγραμμίσεων που συνεχώς «ξεφυτρώνουν» στους δρόμους, χωρίς να προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ.

Ακούστε τον εδώ

 

Τον Φεβρουάριο εξάλλου η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη δημοπράτηση τμήματος  της διαπλάτυνσης της Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, στην περιοχή της Καλάθου. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Περιφέρεια, λόγω της ετοιμότητάς της σε επίπεδο μελετών, απέσπασε επιπλέον χρηματοδότηση 24 εκατ ευρώ, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αντιστοιχούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου, για χρηματοδότηση παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο.

 

Ακούστε τον εδώ.

Πηγή RealVoice