Περιφέρεια

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο (Φωτο-Video)

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε σήμερα με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο, καθώς επίσης και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως και μέσω της πόλης και συγκεκριμένα μέσω των οδών Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη, Χίου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ελευθευρίου Βενιζέλου (πρ. Ερμού), κατέληξε στο λιμάνι, όπου και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, έμπροσθεν του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίο Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Σημειώνεται πως στον εορτασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των Προσκόπων, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, φέτος ο σταυρός, τον οποίο ανέσυρε από τη θάλασσα, ο Θεόδωρος Λουδάρος, ήταν ξύλινος ώστε οι πολίτες που συμμετείχαν στον εορτασμό να μην χρειαζόταν να καταδυθούν.

Η εικόνα στο λιμάνι της Ερμούπολης ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς μικρά σκάφη από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, βάρκες, ρυμουλκά, αλλά και το πλοίο της Blue Star Ferries, προβαίνανε σε επαναλαμβανόμενους συριγμούς.

O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:

Φωτεινό Αιγαίο, Λαμπερή Ερμούπολη, Αισιόδοξα Θεοφάνεια!
Χρόνια Πολλά✌️🇬🇷✌️
Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

Με πληροφορίες από Syrostoday.gr