Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Τα αποτελέσματα του ελληνικού Τουρισμού, έδωσαν χαμόγελο αισιοδοξίας, εισόδημα και θέσεις εργασίας

Στο σχέδιο, στις πρωτοβουλίες και στον επαγγελματισμό που επέδειξαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι του Τουρισμού, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, πετυχαίνοντας αυτό το αποτέλεσμα στον Τουρισμό το 2022 στη χώρα μας, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού, παρουσία και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ο ίδιος για ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν κατάφερε να παραστεί.

 

Ο κ. Χατζημάρκος υπογραμμίζει ότι “ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ για να ενώσω και εγώ την φωνή μου και να σφίξω το χέρι των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν Του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του προηγούμενου Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη” κι επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα στον ελληνικό Τουρισμό το 2022 έδωσαν χαμόγελο αισιοδοξίας, εισόδημα και θέσεις εργασίας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Και φυσικά, το αποτέλεσμα ήρθε γιατί με την ίδια σοβαρότητα ακολούθησε και η ίδια η κοινωνία. Ολοι οι άνθρωποι του Τουρισμού, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες

Σε μια υπέροχη εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκαν χθες τα αποτελέσματα του Ελληνικού Τουρισμού το 2022.
Αποτελέσματα που έδωσαν χαμόγελο αισιοδοξίας, εισόδημα και θέσεις εργασίας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ για να ενώσω και εγώ την φωνή μου και να σφίξω το χέρι των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν. Του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του προηγούμενου Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Ναι, τίποτα δεν είναι δεδομένο και πολύ περισσότερο αυτή την εποχή της παγκόσμιας αγωνίας και αναταραχής.
Ο ήλιος και η θάλασσα, όσο και αν είναι, πράγματι, το ασύγκριτο πλεονέκτημα της πατρίδας μας, δεν φτάνει από μόνο του.

Υπήρξε σχέδιο, υπήρξαν πρωτοβουλίες, υπήρξε κουράγιο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμός. Και φυσικά, το αποτέλεσμα ήρθε γιατί με την ίδια σοβαρότητα ακολούθησε και η ίδια η κοινωνία. Ολοι οι άνθρωποι του Τουρισμού, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες.
Με την ίδια σοβαρότητα, που μας έδωσε τη δύναμη να αισιοδοξούμε και έφερε τα νησιά μας στην πρώτη γραμμή αυτής της υπέροχης μάχης, συνεχίζουμε”