Περιφέρεια

Μητροπολίτης Κω Ναθαναήλ: Συνεχίζουμε αταλάντευτα και απρόσκοπτα, την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τι απαντά στις αρνητικές δηλώσεις επί των αναλυτικών επιμετρήσεων του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την άρνηση παραδόσεως, εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, αναλυτικών επιμετρήσεων του έργου της αποκαταστάσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Κω δηλώνει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του και οι σχετικές επιμετρήσεις ευλόγως δέν παρέχονται, διότι δεν αφορούν την Ιερά Μητρόπολη εφόσον το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μητροπολίτης Κω: “Δεν συντασσόμαστε με τις όποιες αρνητικές δηλώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου”

Διαχωρίζει τη θέση της η ΙΜΚ από τις δηλώσεις Βαρκά και επαναβεβαιώνει την καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, τον οποίον για μια ακόμη φορά ευχαριστεί για την αποκατάσταση του ναού

 

Ουσιαστικά αφορούν τον ανάδοχο του έργου και την διευθύνουσα Υπηρεσία του φορέα υλοποίησης αυτού, η οποία είναι ταυτοχρόνως και ο χρηματοδότης του.

Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου για μία ακόμη φορά επιθυμεί να εκφράσει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κύριο Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος με την αποτελεσματική παρέμβασή του συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση των Ιερών Ναών που καταστράφηκαν το θέρος του έτους 2017. Ως εκ τούτου συνεχίζουμε αταλάντευτα και απρόσκοπτα, με ευγνωμοσύνη, την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όσον αφορά τις όποιες αρνητικές δηλώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν συντασσόμαστε με αυτές.

Ευχόμαστε η χαρά από την ευόδωση τόσο επιπόνων, επιστημονικώς και τεχνικώς ακεραίων, αποκαταστάσεων, να στερεώσει κάθε προσπάθεια για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας, μέσα στο πνεύμα της μεγάλης αρετής της αγάπης και της διαθέσεως συνεννοήσεως και καταλλαγής.

 

Εν Κῳ, εν τῃ Ιερᾷ Μητροπόλει, τῃ 12ῃ Δεκεμβρίου 2022

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ