Δωδεκάνησα Περιφέρεια

Μ.Μουσελλής- Έπαρχος Καλύμνου: “Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο της Καλύμνου από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ”

 

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Καλύμνου, τα οποία αξιολογήθηκαν με κριτήριο την επικινδυνότητά τους, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο των τριετών εργολαβικών συμβάσεων που έχει συνάψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για όλα τα νησιά Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και την πρόληψη.

 

Μ.Μουσελλής – Έπαρχος Καλύμνου: “Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο της Καλύμνου από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ”

 

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας σε μήκος 3 χλμ, στις περιοχές Αργυνώντα, Σκάλια και Βαθύ. 

Πρόκειται για τρία έργα που η Περιφέρεια υλοποιεί στο οδικό δίκτυο ευθύνης της στην Κάλυμνο και συγκεκριμένα:

  • «Άρση καταπτώσεων και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε τμήμα της επαρχιακής οδού Αργυνώντα – Σκαλιά νήσου Καλύμνου», συνολικού προϋπολογισμού 74.390,01 ευρώ
  • «Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στη θέση Κακιά Σκάλα ν. Καλύμνου», συνολικού προϋπολογισμού 74.300,01 ευρώ
  • «Βελτίωση ασφαλείας τμήματος επαρχιακής οδού Πόθια – Βαθύ ν. Καλύμνου», συνολικού προϋπολογισμού 74.350,00 ευρώ.

Τα τρία έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σχετικά με τα έργα στο οδικό δίκτυο της Καλύμνου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα social media:

«Ο αγώνας για ασφαλέστερο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι καθημερινός, εξελίσσεται ταυτόχρονα σε δεκάδες νησιά και είναι ο εντονότερος και πυκνότερος σε αριθμό έργων που δημοπρατήθηκαν στην ιστορία των νησιών μας.

Στην Κάλυμνο, η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα που αξιολογήθηκαν με κριτήριο την επικινδυνότητα, ολοκληρώνεται. Παράλληλα, και στο ίδιο νησί, ξεκινά ένα νέο έργο συνεχών παρεμβάσεων σε τριετή ορίζοντα και ταυτόχρονα δημοπρατείται ένα ακόμα έργο που αφορά σημειακές παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του νησιού. Αυτά ενώ, μόλις ολοκληρώθηκε ένα άλλο έργο που ήρθε να θεραπεύσει το οδόστρωμα σε περιοχή όπου αυτό είχε καθιζήσεις.

Αυτά, σε ένα μόνο από τα δεκάδες νησιά της Περιφέρειας μας.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για στελέχωση και χρηματοδότηση!

Γιατί στο Νότιο Αιγαίο δεν ψάχνουμε για άλλοθι και δικαιολογίες αλλά μιλάμε για τα ανοικτά ζητήματα αποκατάστασης της διαχρονικής αδικίας, αφού πρώτα έχουμε ξεπεράσει τα όρια της άσκησης παραγωγικής διοίκησης και αφού πρώτα έχουμε κάνει το καθήκον μας».

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο Πρωινό Xpress του Real Voice 99,5 και την Ρένα Παυλάκη ο Έπαρχος Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο οποίος τόνισε ότι “πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο της Καλύμνου” και ότι “οι  τριετείς εργολαβικές συμβάσεις που συνήψε η Περιφέρεια, τόσο για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο κα για τον καθαρισμό των ρεμάτων, σώζουν ανθρώπινες ζωές”.