Αστυνομικό

Στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν τον Νοέμβριο διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, προστασία από ενδοοικογενειακή βία, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και την εν γένει ενημέρωση των πολιτών, υλοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Νοέμβριο 2022 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών σε Ρόδο, Κω, Νάξο, Κάλυμνο, Πάτμο και Αντίπαρο πραγματοποίησαν συνολικά 21 ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομική Υπηρεσία Σχολική Μονάδα-Φορέας Ημερομηνία
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Εκδηλώσεις «Historica» 01/03-11-2022
Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου Δημοτικό Σχολείο Χώρας Πάτμου 11-11-2022
Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Νάξου 14-11-2022
Αστυνομικό ΤμήμαΚαλυμνίων 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου 18-11-2022
Αστυνομικό Τμήμα Πάρου Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου 22-11-2022
Τμήμα Τροχαίας Κω 2ο Νηπιαγωγείο ΠυλίουΚω 23-11-2022
Υποδ/νση Ασφαλείας ΡόδουΤμήμα Δίωξης Ναρκωτικών 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 07-11-2022
Υποδ/νση Ασφαλείας ΡόδουΤμήμα Δίωξης Ναρκωτικών 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου & Δημοτικό Σχολείο Σορωνής 21-11-2022
Υποδ/νση Ασφαλείας ΡόδουΤμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Νηπιαγωγεία Ακαδημίας & Σορωνής Ρόδου 24-11-2022
Διεύθυνση Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 24-11-2022
Υποδ/νση Ασφαλείας ΡόδουΤμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Νηπιαγωγείο Αφάντου Ρόδου 28-11-2022
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 29-11-2022
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Δημοτικό Σχολείο Καλαβάρδων & 2ο Νηπιαγωγείο Ρόδου 22-11-2022

 

Στις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Schwartz» της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από  τον χειριστή – συνοδό του με έμφαση  στο πώς πως ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Επίσης αναπτύχθηκε το θέμα της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Τις ομιλίες παρακολούθησαν -1.135- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται ότι, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΣΤΗΝ ΚΩ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΡΟΔΟΣ