Περιφέρεια

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Κω

Τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Κω, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο Ιερός Ναός ανακαινίσθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Εν συνεχεία θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καρπάθου και Κάσου Ἀμβροσίου, Αγκύρας Ιερεμίου και Κώου-Νισύρου Ναθαναήλ.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι και ο πολιούχος της Κω, οπότε η χρονική στιγμή είναι σημαντική και συγκινητική για έναν ακόμη λόγο, καθότι αύριο εορτάζει ο Ιερός Ναός.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σε δήλωσή του μέσα από τα social media αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Κω, ο Αγιος Νικόλαος, είναι έτοιμος.
Σήμερα, ταξιδεύουμε για Κω για να παρευρεθούμε στα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου, που γιορτάζει σήμερα διπλά.
Είμαστε συγκινημένοι και περήφανοι.
Μετά τον καταστροφικό σεισμό του Ιουλίου του 2017, έδωσα τον λόγο μου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου, κκ Ναθαναήλ, οτι η Περιφέρεια μας θα χρηματοδοτήσει το σύνολο του κόστους αναστήλωσης και θα εκτελέσει, ως Τεχνική Υπηρεσία, αν απαιτηθεί, το έργο.
Παρά την έλλειψη αρμοδιότητας, για μια ακόμη φορά σταθήκαμε μπροστά στο πρόβλημα.
Δεν επιτρέψαμε να μείνει χωρίς Μητροπολιτικό Ναό η Κως.
Κρατάω τη δημιουργική πλευρά αυτής της εξαιρετικά δύσκολης διαδρομής μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα και αφήνω πίσω μας όλα όσα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στην πορεία.
Χαίρομαι γιατί μπόρεσα να κρατήσω τον λόγο μου, που έδωσα, τον Αύγουστο του ’17 στη Νίσυρο, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κκ Ναθαναήλ.
Αφήνω πίσω την γνωστή πια μιζέρια των “ικανών στα λόγια” και κρατάω την ιερή υποχρέωση στην τήρηση της δέσμευσης, στην θετική στάση, στην καθημερινή δουλειά, στο “παρών”, στην δημιουργία.
Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη”