Δωδεκάνησα

Δήμος Καρπάθου: Παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης Πηγαδίων

Τη Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Ρυθμίσεων Στάθμευσης στα Πηγάδια Καρπάθου παρουσίασε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η ανάδοχος εταιρεία.

Παρόντες εκ μέρους του αναδόχου ήταν ο κ.   Κωνσταντίνος Καλλέργης  Διευθύνων Σύμβουλος της Ροϊκός Α. Ε. , η κα Δογάνη Ιωάννα  Διαχειρίστρια Digence Α. Ε. και ο κ. Δογάνης Αθανάσιος Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση.

Εκτός από τη Δημοτική Αρχή, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι επίσημων φορέων που οι αρμοδιότητές τους έχουν άμεση σχέση με το ζήτημα του κυκλοφοριακού της πόλης των Πηγαδίων (Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ)

Η μελέτη ανατέθηκε και εκπονήθηκε με  βάση την από 18/10/2021 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ” ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ” και του Δήμου Καρπάθου, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Δογάνης η “Μελέτη εκπονήθηκε βάσει των όρων της  σύμβασης , τις ισχύουσες διατάξεις  και προδιαγραφές  της Ελλάδας και της Ε. Ε., τους σύγχρονους κανόνες και εξελίξεις της επιστήμης των συγκοινωνιακών και  κυκλοφοριακών μελετών και φυσικά την όλη υφιστάμενη κατάσταση στο νησί.” Επιπλέον, η εκτέλεση της Σύμβασης ακολούθησε τις διαδικασίες του πιστοποιημένου Συστήματος Ολικής Διαχείρισης το οποίο συνίσταται  από σύστημα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, σύστημα της διαχείρισης της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία και το σύστημα Ασφάλειας Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  με βάση το αντικείμενο της μελέτης έγινε σαφές:

-Λεπτομερής καταγραφή του οδικού δικτύου : Οδικοί άξονες, πλάτος πεζοδρομίων, μήκος τμήματος, κλίση δρόμου.

-Σταθμευμένα αυτοκίνητα  παρά την οδό . Για το κεντρικό τμήμα του οικισμού μετρήθηκαν τα σταθμευμένα οχήματα σε κάθε πλευρά του δρόμου.

-Πινακίδες σήμανσης:  Πλήρης καταγραφή των πινακίδων σήμανσης με  κατηγοριοποίηση  από Κ. Ο. Κ. και εκτίμηση της ποιότητάς τους.

-Πλήρης φωτογραφική τεκμηρίωση ολόκληρου του οδικού δικτύου των Πηγαδίων.

-Μελέτη  και αξιολόγηση αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης  και σύνταξη  τεκμηριωμένων παρεμβάσεων (θέσεις στάθμευσης , αλλαγές μονοδρομήσεων ή  νέες μονοδρομήσεις, τροποποιήσεις  και βελτιώσεις  στη σήμανση  και αντικατάσταση  φθαρμένων πινακίδων.

Η ενημερωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε με επικοδομητικό διάλογο και κατάθεση προτάσεων και απόψεων από εκπροσώπουςφορέων  και δημότες.

Η μέθοδος παρουσίασης  της μελέτης έγινε από διαδικτυακή εφαρμογή  η οποία  θα παραμείνει ανοικτή ώστε να μπορούν όσοι επιθυμούν να τη δουν και να εκφέρουν τη γνώμη τους.

Το  link  είναι: https://arcg.is/rGvuq