Δήμος Τουρισμός

Εξαιρετική η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2022

Καθοριστικής σημασίας η προβολή της Ρόδου και στους Έλληνες τουρίστες

«Με πρωταρχικό στόχο την προβολή και προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτισμό και τη φύση του νησιού, αλλά και την ενίσχυση των τουριστικών ροών και από την εσωτερική αγορά, την τόνωση δηλαδή του εγχώριου τουρισμού, καθώς η Ρόδος αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο και εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό και των Ελλήνων τουριστών, ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού και του ΠΡΟΤΟΥΡ, στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2022” που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το διάστημα 18 -20 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Philoxenia αποτελεί έκθεση – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας».

Με τη συγκεκριμένη δήλωση ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης περιέγραψε με τον πλέον σαφή τρόπο τη στόχευση που έχει ο Δήμος Ρόδου και ο επικεφαλής του Δήμαρχος Αντώνης Β. Καμπουράκης και υλοποιούν από κοινού η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ,

όσον αφορά την περαιτέρω προώθηση του ροδιακού τουρισμού, καθώς η Ρόδος είναι ήδη γνωστή ανά την υφήλιο ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ένας κοσμοπολίτικος προορισμός που μπορεί να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες».

Εξαιρετική ήταν κατά γενική ομολογία η παρουσία του Δήμου Ρόδου που συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο σχεδιασμένο και χρηματοδοτημένο από τον ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.

Παρών εκ μέρους του Δήμου Ρόδου ήταν ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Θανάσης Στάμος που χαρακτήρισε επιτυχημένη την παρουσία του Δήμου Ρόδου και σε αυτήν την έκθεση.

Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και εκπροσώπων του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου, όπως επίσης και εκπρόσωποι τοπικών και διεθνών ΜΜΕ. και social media, αλλά και πλήθος κόσμου, απλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, είχαν επισκεφθεί όλες τις ημέρες το περίπτερο της Ρόδου.

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και ο πρόεδρος της ΠΟΞ

Γρηγόρης Τάσιος. Όλοι ανεξαιρέτως θαύμασαν τον σχεδιασμό, το design του περιπτέρου της Ρόδου και εξήραν την παρουσία της Ρόδου στην έκθεση.

Εποικοδομητικές οι επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρωνα Θεολόγη, με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα προώθησης της Ρόδου στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία Θράκη), με τον ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου του Βόλου Γρηγόρη Φανουλά με βασικό αντικείμενο τον θεματικό τουρισμό, αλλά και με τουριστικούς πράκτορες από την Ινδία.

Ο κ. Θεολόγης δήλωσε μάλιστα πως «η Ρόδος έχει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα του χρόνου και έχει αποδειχθεί εξαιρετικό. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ρόδου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη για τη στήριξη του σε όλη αυτή την προσπάθεια».

 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου παρείχαν αναλυτικές πληροφορίες για το νησί σε όλους τους επισκέπτες, τους διένειμαν πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό και μοίρασαν τοπικά προϊόντα του νησιού.