Γ.Χατζημάρκος: "Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του ΕΚΑΒ για χορηγία σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού"
Περιφέρεια Ρόδος

Γ.Χατζημάρκος: “Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του ΕΚΑΒ για χορηγία σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού” (video)

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  σχετικά με τη χορηγία εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απαραίτητου και σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Ρόδου,  αναφέρει τα εξής :

“Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του ΕΚΑΒ για τη χορηγία εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τον τομέα της Ρόδου ιατροτεχνικού εξοπλισμού,
όπως πράττουμε με συνέπεια, με χαρά και με αφοσίωση από το 2015,
όταν κάναμε τη συνειδητή επιλογή να διαθέτουμε σταθερά χρηματοδότηση στο ΕΚΑΒ και τη 2η ΥΠΕ για να δημιουργούμε μέρες σαν την σημερινή.
Είτε από το ΕΣΠΑ, στο οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε την πρώτη θέση σε απορρόφηση πανελλαδικά είτε από δικούς μας πόρους, σήμερα, μέσα από αυτή την πράξη προσφοράς, βλέπουμε μπροστά μας την πραγματική αξία κάθε προσπάθειας στήριξης της Υγείας. Την πραγματική αξία κάθε πρωτιάς, που δεν είναι ένα ακόμα ρεκόρ για την περιφέρεια και του νησιώτες.
Είναι 38 νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα. Είναι εξοπλισμός για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει. Είναι ακόμα η ενίσχυση των φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό Υγείας για καλύτερη ανταπόκριση του συστήματος υγείας στους νησιώτες
Πάνω απ’ όλα είναι η φροντίδα στον άνθρωπο. Γιατί η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα που προσφέρει το ΕΚΑΒ είναι καθοριστική για την πορεία της υγείας του τραυματία ή του ασθενούς. Είναι η ελπίδα, όταν την έχουμε περισσότερο ανάγκη.
Η δέσμευση μας για τη συνέχεια, δεδομένη. Γιατί νοιαζόμαστε”