Ρόδος

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: «Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου»

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει ολόκληρη τη Χώρα πνιγμένη σε μια βαθιά οικονομική και εργατική κρίση.
Οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη αφού με την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, την αύξηση των καυσίμων και γενικότερα την αύξηση του κόστους ζωής ‘ο μισθός δε φτάνει’ και ‘ο λογαριασμός δε βγαίνει’!!
Τα εργατικά δικαιώματα καταπατώνται και ισοπεδώνονται αφού δεν υπογράφονται, δεν τηρούνται και δεν αναγνωρίζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Κοινωνικά δικαιώματα όπως δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, δημόσια υγεία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι αξίες, είναι δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας που θεωρούνται δεδομένα και είναι αναφαίρετα.
Το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία σήμερα αποκτά μεγαλύτερο νόημα. Γίνεται ξανά αγωνιστικό σύμβολο για την προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων που σήμερα κλυδωνίζονται!
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στέκεται ταπεινά μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Αναλογίζεται το χρέος της, δηλώνει παρούσα σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και δίνει τις δικές της μάχες και τους δικούς της αγώνες μέχρι να βρεθούν λύσεις.
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                             ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ