Ρόδος

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί τα σωματεία ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου καλεί σε μαζική συμμετοχή την Τετάρτη 9/11 στις 11 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος όλα τα εργατικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλο τον ροδιακό λαό “να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο ΕΕ, ΝΑΤΟ με ΡΩΣΙΑ”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ/ΦΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ
  • ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΩΝ ΠΛΥΘΩΡΙΣΜΟ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΩΡΩΝ ΠΑΣΧΑ / ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΥΘΩΡΙΣΜΟ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΕ, ΝΑΤΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ

Δεν πάει άλλο!!!

Όσο κάποιοι πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ στα κέρδη τους από την τουριστική βιομηχανία, εμείς μετράμε απώλειες σε σακατεμένους συναδέλφους /ισσες, σε παραιτήσεις συναδέλφων, σε συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Την στιγμή που η κυβέρνηση και τοπικές αρχές πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ αφίξεων, εμείς κληθήκαμε με λιγότερο προσωπικό να τα βγάλουμε πέρα με περισσότερο όγκο δουλειάς, έχοντας στην πλάτη μας όλη την κόπωση από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Μετράμε απώλειες από την περίοδο των μνημονίων και τώρα μας αρπάζουν πάνω από 20% του εισοδήματος μέσω της ακρίβειας, η οποία έχει φτάσει στο θεό. Πληρώνουμε τα τρισεκατομμύρια ευρώ που μοιράζει η ΕΕ στην «πράσινη» και «ψηφιακή» ανάπτυξη τον μεγάλων επιχειρήσεων. Πληρώνουμε την εμπλοκή μας στον εμπορικό και στρατιωτικό πόλεμο  της ΕΕ, ΝΑΤΟ με την Ρωσία, με την πανάκριβη ενέργεια και καύσιμα. Πληρώνουμε την τουριστική ανάπτυξη με τα πανάκριβα ενοίκια και τα πανάκριβα τρόφιμα. Πληρώνουμε τα υπερκέρδη των μεταφορικών εταιρών με τα πανάκριβα εισιτήρια σε αέρα και θάλασσα.

Πόση υπομονή να κάνουμε άλλο;;;

Από πάνω μας πέρασαν όλων τον ειδών οι κυβερνήσεις. Όλες τους προώθησαν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την διάλυση της ως δημόσιο αγαθό. Η ακόρεστη απληστία των  μεγάλων επιχειρήσεων για κέρδη οδήγησε όλες της κυβερνήσεις σε υπονόμευση των δημόσιων νοσοκομείων και σε ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών. Χαρακτηριστικό ήταν το φετινό έγγραφο της 2ης ΥΠΕ που ζητούσε από τους γιατρούς του νοσοκομείου μας, ελλείψη αναισθησιολόγου να κάνουν τα χειρουργεία τους στην μοναδική ιδιωτική κλινική που έχει το νησί. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μέσα στην τριετία της προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε μείωση των προϋπολογισμένων εσόδων κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ για τα τρία νοσοκομεία Κάλυμνο, Κω, Ρόδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι με όλες τις κυβερνήσεις το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από αυτό. Για παράδειγμα, ενώ έπρεπε να υπάρχουν 481 μόνιμοι/ ες εργαζόμενοι στην νοσηλευτική υπηρεσία αυτή την στιγμή μας λείπουν 220 με αποτέλεσμα μια νοσηλεύτρια να αντιστοιχεί σε 15 ασθενείς ενώ θα έπρεπε να αντιστοιχεί μία για 3,5 ασθενείς βάση των κανόνων που έχει θεσπίσει ο ΠΟΥ.

Από τους τοπικούς άρχοντες δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι. Η τελευταία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με τους τοπικούς βουλευτές έδειξε ότι πέρα από εκδηλώσεις συμπάθειας και κατανόησης των προβλημάτων δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι άλλο.

Γι’ αυτό ας μην χάνουμε άλλο χρόνο

Καμία αναμονή σε κυβερνητικούς ή άλλους σωτήρες. Οι μεγάλες απεργίες των εργατών της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, των εργαζόμενων στη «Μαλαματίνα» και των διανομέων στην e-food, οι μεγάλες απεργίες που ξεδιπλώνονται αυτή την περίοδο σε όλη την Ευρώπη, οι εργάτες στα διυλιστήρια της TOTAL και EXXON στην Γαλλία, οι σιδηροδρομική στην Αγγλία, οι μαθητές και καθηγητές στην Ουγγαρία, οι πιλότοι της Lufthansa στην Γερμανία δείχνουν τον σύγχρονο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο. Η αδράνεια και η απάθεια των τελευταίων τριάντα χρόνων για τους εργατικούς αγώνες, για τα εργατικά σωματεία, η μη συμμετοχή των νέων στην ζωντανή λειτουργία αυτών και η ανάθεση των λύσεων των προβλημάτων σε κάποιον «ειδικό» συνέβαλαν στην σημερινή μας κατάντια. Είναι καιρός να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας των εργατών, των εργατριών μπορεί να φέρει αποτελέσματα για την επιβίωση μας σήμερα και να ανοίξει δρόμο ελπιδοφόρο, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας.

Δεν περιμένουμε από καμία κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή, δεν πιστεύουμε σε σωτήρες και παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                            Η Γραμματέα

Μπαρός Χαρίλαος                                                                                 Αγγέλη Ελένη