Η τελετή των εγκαινίων της έναρξης των εργασιών της αποκατάστασης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι
Περιφέρεια

Η τελετή των εγκαινίων της έναρξης των εργασιών της αποκατάστασης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι (video)

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλατζή, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μαρίας Μιχαηλίδου, των τοπικών αρχών και συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών της αποκατάστασης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι.

 

Τον κόσμο και τους επισήμους καλωσόρισε η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν δηλώνοντας χαρούμενη και συγκινημένη που έφτασε η μεγάλη στιγμή ενώ στην συνέχεια μίλησαν ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής και ο Σοφολογιάτατος Ιμάμης Κω, που προσευχήθηκε για την καλή πορεία των εργασιών και κάλεσε όλες τους μουσουλμάνους να έρθουν ξανά σύντομα στο σπίτι τους.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ Κοτζαογλάν Ελβάν δήλωσε πως σήμερα μετά από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ξεκινούν τις εργασίες αποκατάστασης οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 11 μηνών.

Στην συνέχεια η κ. Κοτζαογλάν εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έναρξη των εργασιών, όχι μόνο του Tεμενούς στο Πλατάνι αλλά και του Τεμένους στην Πλατεία Ελευθερίας, παρά τα ποικίλα εμπόδια που συνάντησαν, όπως είπε.

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, σημείωσε πως βρέθηκε στα εγκαίνια έναρξης των εργασιών εκ μέρους της κυβέρνησης για να δείξουν με τον πιο καθαρό τρόπο τον σεβασμό, την αγάπη και την τιμή προς το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους της Κω, σε ένα μέρος όπου Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ενταγμένοι πλήρως σε μια Ευρωπαϊκή Κοινωνία, δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο του Ισλάμ, υπερασπίζοντας την πίστη τους με έναν τρόπο που τιμά του ίδιους, τιμά το Ισλάμ και τιμάει και την χώρα μας.

Δείτε παρακάτω τις ομιλίες του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του τέως Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, του Επάρχου Κω- Νισύρου Ιωάννη Καμπανή, του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά καθώς και του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνη Γιαννικουρή

Πηγή kosnews24.gr