Περιφέρεια

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Ρόδο

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Ρόδο

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο.

Και στη Ρόδο, όπως και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση από τη μαθητιώσα νεολαία, τα Σώματα Ασφαλείας, το Στρατό και τους Συλλόγους, στο κέντρο της πόλης για τον εορτασμό της επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940».

 

Εορτασμός της Eθνικής Eπετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γεώργιος Χατζημάρκος
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου.
1. Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την όγδοη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019 όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικίων καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.
2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2022.
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
Ώρα 11:00 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ.
Ώρα 12:00: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους – οδηγούς πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).
Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται:
Βιτζηλαίος Μιχάλης Κ. Φ. Α. του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για το «Μνημείο του Παππά και του Δασκάλου» Φραγκεσκάκης Νικόλαος Κ.Φ.Α του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για τον Ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου» Πιλάτης Βασίλειος ΚΦΑ του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου για την Προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρβανίτης Γιώργος Κ. Φ. Α. του 6ου Γυμνασίου Ρόδου για την Προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου.
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
Ώρα 8.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.
Ώρα: 10:00
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09:55 π.μ.
Τιμές κατά τη Δοξολογία θα αποδοθούν από το τμήμα απόδοσης τιμών & τμήμα της ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.
Εκφώνηση πανηγυρικού από την διδάκτορα Στέλλα Βουτσά, καθηγήτρια, φιλόλογο Γενικού Λυκείου Αφάντου Ρόδου.
Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο βωμό της Πατρίδας.
Ώρα: 11:00: ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Επικεφαλής η Φιλαρμονική του δήμου Ροδίων και κατά σειρά μόνο πεζοπόρα τμήματα.
Κλείνει με το τμήμα ΜΣΕΘ/95 ΑΔΤΕ.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των σχολείων Σωματείων Οργανώσεων κλπ θα έχει η κυρία Σταυριά Αναστασία (Υπεύθυνη ΦΑ.ΣΧ.Α Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου).
Βοηθοί ορίζονται η κ. Τζιβλή Ελένη ( Υπεύθυνη ΦΑ. ΣΧ. Α Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου) ο κ. Μαντικός Νικόλαος ( Κ. Φ.Α. της ΦΑ.ΣΧ.Α Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου).
Ώρα 12.00: Πέρας των εκδηλώσεων
Ώρα 17.00: Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.