Πέθανε ο Αριστοτέλης Παυλίδης
Πολιτική

Πέθανε ο Αριστοτέλης Παυλίδης

Σε ηλικία 79 ετών. Βουλευτής Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών, κατείχε υπουργικές θέσεις στις κυβερνήσεις Τζαννή Τζαννετάκη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή.

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλης Παυλίδης.

Γεννήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο εκεί Πολυτεχνείο.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής, ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην πρώτη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ