Πάτμος: Θρήνος για τον καπετάνιο του ρυμουλκού
Αστυνομικό

Πάτμος: Θρήνος για τον καπετάνιο του ρυμουλκού Σε λανθασμένο χειρισμό αποδίδεται ο θάνατός του

Όπως έγινε γνωστό στο ρυμουλκό σκάφος επέβαιναν δύο άτομα. Το δεύτερο άτομο, μέλος του πληρώματος, κατάφερε να διασωθεί, όμως τα ίχνη του καπετάνιου χάθηκαν.

Αναπάντητα ερωτήματα γεννά ο θάνατος του 48χρονου κυβερνήτη ρυμουλκού, το οποίο βυθίστηκε κατά τη διαδικασία συνδρομής απόπλου κρουαζιερόπλοιου, στο λιμάνι της Πάτμου.

Όπως έγινε γνωστό στο ρυμουλκό σκάφος επέβαιναν δύο άτομα. Το δεύτερο άτομο, μέλος του πληρώματος, κατάφερε να διασωθεί, όμως τα ίχνη του καπετάνιου χάθηκαν.

Στην περιοχή διεξήχθησαν έρευνες από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και ιδώτες δύτες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του ρυμουλκού, ο οποίος δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός.

Ιδιώτης δύτης ανέσυρε την σορό του 48χρονου κυβερνήτη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού, ο καπετάνιος του ρυμουλκού προφανώς έκανε κάποιον λανθασμένο χειρισμό κατά την ρυμούλκηση του κρουαζιερόπλοιου, με αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο ουσιαστικά να «ρουφήξει» το ρυμουλκό και να χάσει την ζωή του ο καπετάνιος. Ο έτερος ναυτικός που βρισκόταν πάνω στο ρυμουλκό πρόλαβε να πηδήξει στην θάλασσα και να σώσει την ζωή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o Θεολόγος Γιάνναρος, ένας εκ των δυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, περιέγραψε όσα βίωσε, επεσήμανε πως «Το καράβι παρέσυρε το ρυμουλκό και το βύθισε. Αυτό έγινε στο κέντρο του λιμανιού…».

Την προανάκριση της υπόθεσης για τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Πάτμου, που αναμένεται να λάβει και τις σχετικές καταθέσεις.