Περιφέρεια

Αύξηση της χρηματοδότησης για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου

 

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με 1,28 εκατ. €

 

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση αύξησης της χρηματοδότησης για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Φιλωτίου Νάξου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της Πράξης «Βεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου», η συνολική δημόσια δαπάνη της οποίας διαμορφώνεται τώρα στα 1.128.036,48 ευρώ. Με την ίδια απόφαση παρατείνεται και η ημερομηνία λήξης της Πράξης, ως τις 31/12/2023.

 

Το έργο που μελέτησε και “ωρίμασε”  ο Δήμος Νάξου,  αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 36 νηπίων και 10 βρεφών.

Το κτίριο 700 τμ, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτός ορίων οικισμού Φιλωτίου, ιδιοκτησίας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α΄ όροφο και περιβάλλοντα χώρο, που θα περιλαμβάνει αύλειο χώρο, πράσινο και παιδική χαρά. Προβλέπεται επίσης και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, καθώς και η σύνδεση με τα δίκτυα ΚΩ.

 

Είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.