Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος στη μειοψηφία: «Κρατήστε τη στεναχώρια σας, θα γίνει μεγαλύτερη γιατί έρχονται και άλλα μεγάλα έργα στα νησιά μας»

Ρεσιτάλ υποβάθμισης της θεσμικής λειτουργίας της μειοψηφίας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  έδωσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ειδικότερα των Μανώλη Γλυνού, Μαρίας Χατζηγιάννη και Χαράλαμπου Κόκκινου, στην χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.

«Η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας μας είναι η στεναχώρια των πικραμένων. Μας δίνει τη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου να ασκήσουν κριτική κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ ασχετοσύνης πάνω στο ίδιο το αντικείμενό τους, ως εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σε σημείο να τίθεται το ερώτημα αν όντως είναι τόσο «αδιάβαστοι» για τα θέματα που οι ίδιοι θέτουν, ή αν εσκεμμένα υποδύονται άγνοια, για να μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά της Περιφερειακής Αρχής, με την «σκόνη» που κάθε φορά σηκώνουν με τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους.

Έτσι, και στην χθεσινή συνεδρίαση (όπως και στις προηγούμενες) που είχε ως βασικά θέματα την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πορεία του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας, το οποίο οδεύει προς τη λήξη του, αλλά και την ψήφιση του νέου Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας, τόσο υπό την μορφή τοποθετήσεων όσο και υπό την μορφή ερωτήσεων, τέθηκαν από πλευράς της μειοψηφίας θέματα που:

– Είτε δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, που σημαίνει ότι αγνοούν βασικές έννοιες που αφορούν στους διακριτούς ρόλους των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης

– Είτε έχουν ήδη δρομολογηθεί ή υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Αρχή, γεγονός που σημαίνει ότι αγνοούν (;) το έργο το οποίο επιτελείται από τον φορέα στον οποίο οι ίδιοι ανήκουν και δεν διστάζουν να εμφανιστούν «αδιάβαστοι» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται οι ίδιοι, αλλά και να ευτελίζουν τη θεσμική λειτουργία της μειοψηφίας.

Ενδεικτική των όσων συνέβησαν στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τύποις συναινετική στάση του Μανώλη Γλυνού, ο οποίος παρά τα θερμά του λόγια προς την Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά προς τον Γιώργο Χατζημάρκο για το έργο τους και για τις υψηλές επιδόσεις στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ (πρώτη σε όλη την Ελλάδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τρίτη συνεχή χρονιά), στο τέλος ψήφισε … «λευκό» (!), στάση την οποία ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δικαίως χαρακτήρισε υποκριτική.

Στην τοποθέτησή του ο Μανώλης Γλυνός άφησε να φανεί αυτό που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με την Περιφέρεια, αφού η τρέχουσα θητεία ήταν τραγική γι αυτόν και την υστεροφημία του. Άφησε επίσης να φανεί ότι πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του προς τον Δήμο Ρόδου, βλέποντας προφανώς τον εαυτό του στον θώκο του δημάρχου, αν φυσικά καταφέρει να κάνει τους πολίτες της Ρόδου να ξεχάσουν το βατερλώ του τα τρία τελευταία χρόνια, ως επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι βλέψεις του για τον Δήμο Ρόδου φανερώθηκαν από την έκκλησή του προς τον Γιώργο Χατζημάρκο, τα επόμενα χρόνια να ασχοληθεί με τρία θέματα: το Αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τη διάβρωση των ακτών της Ρόδου και τη διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου.  Σημειωτέον ότι από τα τρία έργα, μόνο η διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού είναι έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Στο ίδιο τέμπο των εντυπώσεων αλλά και της πραγματικής ή και προσχηματικής άγνοιας και ασχετοσύνης, η μειοψηφία εγκάλεσε την Περιφερειακή Αρχή και τον Γιώργο Χατζημάρκο, μεταξύ των άλλων για το Κλειστό του Αρχαγγέλου, έργο ευθύνης του Δήμου που προσφάτως δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη,  των αντιπλημμυρικών έργων στον Αρχάγγελο, ενώ προχθές υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκπόνηση των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, των  – τάχα απόντων – έργων ύδρευσης, όταν είναι μεγάλος ο αριθμός των έργων αυτών που υλοποιούνται από την Περιφέρεια σε πολλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου και πολλά άλλα, ακόμα για  το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου, ενδεικτικά της αβάσταχτης ελαφρότητας με την οποία η μειοψηφία ασκεί τα καθήκοντά της και περιφέρει την άγνοιά της πάνω σε στοιχειώδη ζητήματα, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την αγωνιώδη αναζήτηση ακροατηρίου.

Στο κρεσέντο λαϊκισμού της μειοψηφίας απάντησε ο Περιφερειάρχης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας μας είναι η στεναχώρια των πικραμένων. Μας δίνει τη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

 Ακούστε τον εδώ:

 

Ο Περιφερειάρχης απάντησε με επιχειρήματα σε όλα  – ένα προς ένα – τα ερωτήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας , καταλογίζοντάς τους άγνοια διοίκησης και  αστείο επίπεδο δημοσίου διαλόγου. «Δεν έχετε ιδέα από διοίκηση. Σκοπός σας είναι μόνο να κακολογήσετε, να ψευδολογήσετε» ανέφερε,  τονίζοντας ότι αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους  από την παραγωγή έργου της Περιφερειακής Αρχής . Και κατάληξε: «Κρατήστε τη στεναχώρια σας, θα γίνει μεγαλύτερη γιατί έρχονται και άλλα μεγάλα έργα στα νησιά μας».

Ακούστε τον εδώ:

Πηγή RealVoice 99.5