Γ.Χατζημάρκος για Festival of Speed
Περιφέρεια Ρόδος

Γ.Χατζημάρκος για Festival of Speed: ” Για μια ακόμη χρονιά, η Ρόδος φέρνει πίσω μνήμες από ένα παρελθόν στο οποίο είχε ιδιαίτερη θέση στην εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας” (video)

Tο SpeedSector διοργανώνει στη Ρόδο μια μοναδική εκδήλωση με αφορμή το αυτοκίνητο και πυρήνα όπως πάντα τον άνθρωπο.
της Δέσποινας Κουλούμπρη
Για ακόμα μια χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το SpeedSector συνδιοργανώνουν το “Festival of Speed” στη Ρόδο
Tο SpeedSector σε συνεργασία με το Premium Rally διοργανώνει στη Ρόδο μια μοναδική διεθνή εκδήλωση με συμμετοχές από περισσότερες από 6 χώρες με αφορμή το αυτοκίνητο και πυρήνα όπως πάντα τον άνθρωπο.
Μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου βρίσκονται στη Ρόδο. Πανίσχυρα εξωτικά supercars υπόσχονται να προσφέρουν στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού δυνατά συναισθήματα, εικόνες και ήχους σπάνιας ομορφιάς.
Να μεταδώσουν την αγάπη για την αυτοκίνηση, να τιμήσουν την αγωνιστική ιστορία της Ρόδου στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να διαδώσουν το μήνυμα της οδικής ασφάλειας.
Η παρέα των μελών του SpeedSector έρχεται να πάρει και να δώσει αίγλη αλλά και θετική ενέργεια στη φιλόξενη πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου.
Το event είναι μία συνδιοργάνωση του SpeedSector με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου, ΔΟΠΑΡ, Δερμαέ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Eμπορικού συλλόγου Ρόδου και του Ροδιακού συλλόγου αυτοκίνησης. Αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά, την ιστορία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, στόχος της επίσκεψης του SpeedSector είναι να προβληθεί περαιτέρω το νησί ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.
To SpeedSector | Festival of Speed θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες.
– Την ’’GO SAFE ’’ κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια για παιδιά από τον Μιχάλη Γεωργιάδη.
-Την private που θα έχει σαν σκοπό την φωτογράφιση- βιντεοσκόπιση κάποιου ιδιαίτερου σημείου του νησιού.
– Την public που θα έχει σαν σκοπό την δυνατότητα στο κοινό να δεί από κοντά τα ιδιαίτερα αυτοκίνητα του SpeedSector. Θα πραγματοποιηθεί μια στατική έκθεση των αυτοκινήτων στον χώρο του δημαρχίου καθώς και η δεξιοτεχνία των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένη κλειστή διαδρομή στο Μανδράκι.
Δεξιοτεχνία αυτοκινήτων με Supercars για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η Start Line και ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης θα διοργανώσουν ένα μοναδικό Event δεξιοτεχνίας Supercar στην πλατεία Ελευθερίας υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας).
Ο Ροδιακός σύλλογος θα φροντίσει για την ασφάλιση του event με License των αθλητών, καθώς και για όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας της ομοσπονδίας. Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ακούσουν από κοντά μερικά από τα αυτοκίνητα των ονείρων τους σε οριοθετημένη διαδρομή.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής :
“Για μια ακόμη χρονιά, η Ρόδος φέρνει πίσω μνήμες από ένα παρελθόν στο οποίο είχε ιδιαίτερη θέση στην εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας. Είναι και μια γιορτή, από αυτές που μας έλειψαν και που ταιριάζει σε έναν τόπο που κέρδισε θεαματικά την επιθυμητή επιστροφή στην κανονικότητα ✌️
ΜcLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Jaguar, BMW και άλλα Supercars περικύκλωσαν το κτίριο μας που γέμισε με ήχο ιπποδύναμης. Ασυνήθιστη εικόνα, ωραία γιορτή.
Υποδεχόμαστε με χαμόγελο την ομάδα #Speedsector και την ευχαριστούμε για την συνέπεια με την οποία επιστρέφει στην Ρόδο στην ετήσια συνάντηση μας.
“Αν είχατε την ευκαιρία, ποιο θα επιλέγατε”, ήταν η ερώτηση που δέχθηκα. “Όλα”, ήταν η απάντηση μου γιατί είναι ωραία τα όνειρα 😊

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής με ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:  
“Για ακόμα μια χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το SpeedSector συνδιοργανώνουν το “Festival of Speed” στη Ρόδο.
Πανίσχυρα supercars από 6 χώρες, υπόσχονται να προσφέρουν στους ντόπιους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού δυνατά συναισθήματα, εικόνες και ήχους σπάνιας ομορφιάς.
Στόχος του “Festival of Speed” είναι να προβληθεί περαιτέρω η Ρόδος ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά και την ιστορία του νησιού, αλλά και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες που διαθέτει.
Σας περιμένουμε σήμερα στις 17.00 στην Πλατεία Ελευθερίας(Μανδράκι) για απολαύσουμε την στατική έκθεση και την εκδήλωση δεξιοτεχνίας των Supercars.
Ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης έχει φροντίσει για την ασφάλιση του event με License των αθλητών, καθώς και για όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας της ομοσπονδίας.
Το “Festival of Speed” έχει την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου, ΔΟΠΑΡ, Δερμαέ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Eμπορικού Συλλόγου Ρόδου, του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης και την αιγίδα της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) “